Завршено ликовно саборовање „Симеон Добрићевски“ у Билећи

  • Осмо ликовно саборовање „Симеон Добрићевски“ затворено је синоћ изложбом слика и откривањем камених скулптура испред билећког Дома културе.

БИЛЕЋА, 2. НОВЕМБРА /СРНА/ – Осмо ликовно саборовање „Симеон Добрићевски“ затворено је изложбом слика и откривањем камених скулптура испред билећког Дома културе.

На саборовању је ове године настало 30 слика, а вајари су направили четири нове скулптуре.

Предсједник Завичајног клуба „Освит“ Миодраг Хрњез рекао је да су на овом ликовном саборовању настали јако лијепи радови, те изразио задовољство што се умјетници годинама враћају у Билећу да стварају препознатљива дјела.

Он је навео да ће Галерија билећког Дома културе од понедјељка, 4. новембра, носити име Рајке Мерћеп, вајарке и сликарке рођене у Билећи, која је била позната у Европи, а њена дјела су била изложена у великим Галеријама Париза, Београда и Сарајева.

Саборовање је затворио вајар Михајло Глигорић који је истакао да Билећа има прелијепу ликовну публику.

Он је изразио задовољство због још једног успјешног саборовања и истакао да је оно резултовало новим пријатељствима и лијепим умјетничким дјелима.

Организатор ликовног саборовања „Симеон Добрићевски“ био је Завичајни клуб „Освит“ из Билеће.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар