ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ: Дружење Херцеговаца и професора Новосадског Универзитета

  • У просторијама Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Новом Саду, у Радничкој улици бр. 49,  организован је 26. марта 2022. године први састанак и дружење професора и асистената Новосадског Универзитета, поријеклом Херцеговаца.

На састанку, који је био јако успешан, имајући у виду да се организује по први пут било је присутно 11 професора и асистената на челу са деканом Факултета Техничких наука у Новом Саду др Срђаном Колаковићем. Поред њега састанку су присуствовали Александар Анђелковић професор ФТН-а, Игор Пешко – професор ФТН- а, Слободан Шупић – доцент на ФТН, Ања Буљевић- асистент на смеру Рачунарство и информатика, Борис Думнић професор на ФТН, Милан Бјелица професор на ФТН, Немања Кашиковић – професор на ФТН, Слободан Морача – професор на ФТН и Стефан Радојчић – асистент на Правном факултету на катедри Међународно право.

У име Удружења састанку су присуствовали председник Божидар Миловић, и чланови Извршног одбора Удружења Видак Тодоровић, Бојан Миленић и Марко Никчевић, секретар Удружења.

Састанак је био јако садржајан, конструктиван и у потпуности је испунио очекивања свих присутних.

Састанак је био први, па су се учесници међусобно упознали и разговарали о следећим темама: како унапредити рад Удружења, помоћ студентима који уписују прву годину факултета, као и осталим студентима који су дошли из Херцеговине или су пореклом Херцеговци. Међусобна сарадња целокупне академске заједнице , како на Новосадском универзитету тако и у сарадњи са факултетима у Херцеговини.

Тема је било доста а разговор садржајан уз гусле и пјесму задржали смо се до касних сати у одличној атмосфери.

На крају, договорени су нови састанци и дружења овог и сличног типа, рекао је председник Удружења Божидар Миловић који је изразио и велико задовољство што је по први пут организовано дружење ове врсте и напомиње да су следећа дружења и радни састанци предвиђени за лекаре, затим за адвокате, привреднике итд, са надом да ће ово прећи у традицију и да ће сваки пут број бити већи.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар