СКУПШТИНА ХЕРЦЕГОВАЦА У НОВОМ САДУ: Подршка Савезу Срба Херцеговаца у Србији

  • У суботу 08.јуна 2019.године у Медиа-инфо центру Новосадског СПЕНС-а одржана је 11. Годишња скупштина Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији.

И овога пута на скупштину се одазвао велики број земљака од Сечња и Зрењанина до Гајдобре. Подршку братском Удружењу својим присуством дали су Милан Бјелогрлић  и Мишо Лазаревић. Све присутне посебно је обрадовало присуство легендарног Пеја Бајчетића.

Скупштину је водио предсједник Удружења Божидар Миловић заједно са својим подпредсједницима Милимиром Ковачевићем и проф. др Бранком Баљем.

На скупштини су прво представљени резултати рада у протеклом периоду а представљен је и финансијски извјештај пословања Удружења за 2018. годину. У протеклом периоду најзапаженије резултате имали су Комисија за рад са младима која већ дуги низ година има континуитет у раду, као и Комисија за његовање културе и традиције. Када су у питању активности у наредном периоду Миловић је истакао формирање и рад Комисија које се нису формирале у претходном периоду, формирање базе података, израда сајта и чланских карти као и повезивање Удружења са другим институцијама.

На лични захтјев, због недостатка времена за интензиван рад, из Извршног одбора изашли су проф. др Срђан Колаковић и Бојан Миленић.

Миленић: Хвала на подршци

У свом обраћању Бојан Миленић се осврнуо на протекли период од 9 година колико је провео у Извршном одбору.

– Није ми било свеједно доћи у Извршни одбор и стати раме уз раме са истакнутим и успјешним Херцеговцима. И данас се сјећам дана када сам први пут дошао у Удружење попунио приступницу и постао члан Удружења. Тада је у Удружењу било свега десетак младих чланова, а до данас кроз Удружење,преко Комисије за рад са младима, прошло је више од 350 младих. Сви постигнути резултати Комисије за рад са младима су захваљујући јединству и слози и великој подршци коју сам имао од осталих младих чланова. Један човјек не би могао ништа постићи зато хвала свима онима који у заједно са мном градили здраву и пријатну атмосферу међу младима– поручио је Миленић .

За нове чланове Извршног одбора изабрани су проф. др Борис Думнић, угледни професор новосадског факултета техничких наука, Марко Никчевић дипломирани правник који се у протеклом периоду као предсједник Комисије за рад са младима истакао у раду и организцији активности како младих тако и Удружења.

На захтјев младих Извршни одбор је проширен за још једног члана а то је Милица Шиповац студент докторских студија Медицинског факултета у Новом Саду, која се протеклих година истакла у раду младих.

На скупштини је донијета одлука о приступању Савезу Срба Херцеговаца у Србији.

На наредним састанцима Координационог одбора биће донешен Статут Савеза и званично формиран.

У културном програму рецитацијом пјесме Добрице Ерића представила се Јелена Радмиловић као и гуслар Петар Мишовић.

Послије радног дијела скупштине пријатан разговор настављен је уз пригодан коктел.

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар