Влада требињском „Свислајону“ одгодила принудну наплату милионског пореза

  •  Влада Републике Српске наложила је Пореској управи РС да до краја године одгоди принудну наплату милионских дуговања фирми „Свислајон ИАТ“, открива пословни портал CAPITAL.ba.

iat
„Доспјеле, а неизмерене обавезе предузећа ‘Свислајон ИАТ’ Требиње према рјешењима принудне наплате износе 10,47 милиона КМ. Влада РС је на сједници одржаној 7. јула донијела закључак којим је наложила Пореској управи да одгоди принудну наплату код овог пореског обвезника до 31. децембра 2016. године“, рекли су за CAPITAL.ba у Пореској управи РС.

У Влади РС наводе да су препоручили Пореској управи РС да одгоди плаћање пореских обавеза образлажући то чињеницом да је „фирма ‘Свислајон’ протеклих година редовно измиривала обавезе“.

„Имајући у виду да ‘Свислајон ИАТ’ од 1. јануара 2012. године уредно плаћа све обавезе за порезе и доприносе и до данас је уплатио више од 12,9 милиона КМ, те да је за све раднике који су пензионисани уплатио доприносе у укупном износу од скоро пет милиона КМ, Влада је препоручила Пореској управи да овом друштву омогући одлагање плаћања доспјелих пореских обавеза до краја године“, наводи се у одговору Владе РС.

ИЗВОР: Capital.ba

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар