БРОЗОВ ДУГ СТИГАО НА НАПЛАТУ: Србија издвојила двадесет милиона евра из буџета због кредита из времена СФРЈ

  • Све те зајмове, узимали су премијери Јосипа Броза Тита од светских кредитора током седамдесетих и осамдесетих година

Рано јутрос Србији је стигла на ред наплата да из буџета издвоји око 20 милиона евра. Реч је о кредиту који је Србија узела од Светске банке.

Њега је Србија, узела у време бивше СФРЈ

Рок доспећа за овај консолидовани зајам је био 15. јун, а у оквиру текуће рате 4,2 милиона евра иде на камату док је главница 17,87 милиона евра.

Србија ће током ове године платити укупно 241,8 милиона евра за кредите узете још у време бивше Југославије. Дугове СФРЈ, Србија враћа Париском клубу, Светској банци, али и Кувајту, преноси Телеграф.

Ове информације потврђене су из Народне банке Србије из које су навели да ће се у периоду од 2020. до 2024. године, годишње отплаћивати око 213 милиона евра, док ће се од 2025. године годишње отплаћивати око 86 милиона евра.рема Париском клубу поверилаца, по плану отплате, обавезе доспевају до 2041. године, према Светској банци до 2031. године, док према Кувајту обавезе доспевају до 2034. године

Све те зајмове, узимали су премијери Јосипа Броза Тита од светских кредитора током седамдесетих и осамдесетих година.

in4s.net

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар