Више стотина возила у Световасилијевској ауто-литији до Клобука (Фото)

  • Више стотина возила кренуло је данас из Требиња у Световасилијевску ауто-литију до Спомен-капеле у Клобуку, као вид подршке одбрани православних светиња у Црној Гори, а колони возила придружио се и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Возачи су носили српске тробојке, као и транспаренте на којима је писало „Не дамо светиње“, а чуле су се и родољубиве пјесме.

Из бројних насеља, попут Тини и Горице, организовано је више возила која иду у литији.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић упутио је поруку јединства, истакавши да нису за нереде и за мијешање у односе других држава, али да мора да се зна да постоји слога и заједништво.

„Није случајно да идемо на Клобук. То је мјесто гдје смо се заједно борили у одређеном тренутку када је требало. Слога је најбитнија, не смијемо да дозволимо било која власт да је у питању да се мијеша у односе Српске православне цркве. Порука је јасна : Не дамо светиње!“, поручио је градоначелник Ћурић.

Александар Сарић из иницијативног одбора рекао је новинарима да је уз благослов Његовог преосвештенства владике захумско-херцеговачког Димитрија народ Херцеговине организовао ауто-литију као подршку да се пошаље јасна порука мира, љубави и братске слоге.

У фебруарској Световасилијевској литији учествовало је више од 10.000 људи, који су пјешке прешли пут од Мркоњића, родног села Светог Василија, до Требиња.

trebinjelive.info

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар