РЕКЛАМИРАО СРПСКИ АУТО! Папа Фрања се крагујевачким фијатом возао по Вашингтону

  • Папа Фрања у уторак је аутомобилом „фијат 500 Л“, који се производи у Крагујевцу, дошао из америчке ваздухопловне базе у Вашингтону у дипломатску мисију Ватикана у срцу Вашингтона.

PAPA
Папу су у возилу „фијат 500 Л“ улицама Вашингтона, где су га поздравили грађани престонице, испред и иза пратила два огромна џипа у поворци возила.

Агенција АП је јавила да је коришћењем скромнијег аутомобила папа истакао своју једноставност и конзервативизам, као и одбијање потрошачког начина живота.

Прву вече у САД папа Фрања је провео у Апостолској нунцијатури у Вашингтону, где се задржао неколико минута да поздрави грађане који су га ту дочекали.

PAPA 02
Након посете Куби, папа Фрања допутовао је у Сједињене Америчке Државе где га је у америчкој ваздухопловној бази „Ендруз“ у Вашингтону дочекао председник САД Барак Обама са супругом Мишел и америчким званичницима.

Дочек папе је гест који амерички председник не исказује дословно ниједном другом страном госту, наводи Ројтерс.

Пред долазак у САД, папа је у авиону рекао новинарима који га прате да се нада да ће САД укинути дугогодишњи трговински ембарго Куби, као резултат преговора две земље, али да у свом обраћању америчком Конгресу ове седмице, не намерава да говори о том питању.

Папа Фрања је дошао у прву посету САД, а из авиона којим је слетео у америчку ваздухопловну базу „Ендруз“, аутомобилом „фијат 500 Л“ дошао је нешто пре 17 сати по локалном времену.

Извор: Блиц / Танјуг

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар