Виктор Лазић поклонио Требињу 10.000 књига

  • Народна библиотека у нашем граду од данас је богатија за 10. 000 наслова, а ријеч је о поклону Удружења за културу, умјетност и међународну сарадњу „Адлигат“ из Београда, чији је предсједник Виктор Лазић.

knjige-lazic
Наиме, библиотека “Лазић” поклонила је требињској библиотеци једну велику збирку, углавном научних издања, зборника радова и историјске литературе.
„Сарадња са Лазићима је настала захваљујући Марку Дучићу, Требињцу из Калифорније, који је крајем прошле године са Виктором Лазићем посјетио нашу библиотеку и тада смо договорили реализацију овог пројекта“, рекла је за Радио Требиње Дана Кудуз, директор Народне библиотеке.
Према њеним ријечима, овај необичан и за требињску библиотеку веома значајан пројекат подржала је и Градска управа, а градоначелник Славко Вучуревић је обезбиједио превоз до Требиња велике донације библиотеке “Лазић”.
Она је додала да ће дио наслова – дупликата, по уговору који је склопила са Лазићима, требињска библиотека моћи поклонити другим библиотекама, које се налазе на матичном подручју.
Виктор Лазић, данашњи власник библиотеке, шеста је генерација Лазића откада је библиотека отворена за јавност. Данас, библиотека “Лазић” је највећа и најзначајнија приватна библиотека у Србији, па и у региону. Броји близу милион књига, а од 2012. године ради у оквиру удружења „Адлигат“.

М.И. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар