Норвешка обезбједила 35.000 КМ за обнову Основног суда у Требињу

  • Средства за санацију штете од пожара у Основном суду у Требињу, у износу од 35.000 КМ, обезбиједила је Влада Норвешке посредством пројекта унапређења ефикасности правосуђа који проводи Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ.

sud

Директор Секретаријата ВСТС БиХ Адмир Суљагић на данашњој сједници упознао је чланове Савјета о штети насталој у Основном суду у Требињу узрокованој пожаром који је избио у згради суда 14. априла, као и о активностима на обезбјеђивању потребних финансијских средстава за санацију штете.

ИЗ ВСТС БиХ саопштено је да је, одмах након избијања пожара, ступљено у контакт са представницима Основног суда у Требињу и да је извршена анализа стања и процјена штете.

Утврђено је да је Основни суд у Требињу претрпио знатну штету, како на објекту, тако и на намјештају и информатичкој опреми. Мања штета настала је и на судским предметима, а уништене су и електроинсталације.

У току је одабир извођача санационих радова, саопштено је из ВСТС БиХ.

Овим активностима ВСТС настоји обезбиједити нормалне услове за рад, те отклонити опасност по живот и здравље запослених, те корисника услуга суда.

Извор: Срна

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар