ВИДОВДАНСКИ ТУРНИР У БИЛЕЋИ: „Златна копачка“ за Луку Јаничића

  • Билећа је данас била прави мали фудбалски град. Дванаест екипа показало је завидно фудбалско умјеће, а тренери и публика истакли да је овим младим фудбалерима блистава спортска будућност загарантована.

Екипа Херцеговца из Гајдобре: Владимир Хрњез (тренер), Владимир Грбић, Лука Јаничић, Михајло и Милан Грубишић, чуче: Алекса Новчић, Вук Мрковић, Стефан Лукић. Огњен Савчић и Страхиња Михаљ

 

 

Екипа „Леостарса“ из Требиња побједник је међународног пионирског турнира у фудбалу „Видовдан 2022” који је данас одигран у Билећи. Они су у финалном сусрету након извођења једанаестераца савладали екипу „Леотара“ из Требиња. Треће мјесто освојио је „Зрињски“ из Мостара.

Са шест постигнутих голова на врху листе најбољих стрелаца турнира нашао се Лука Јаничић из Фудбалског клуба „Херцеговац“ Гајдобра. За најбољег играча турнира проглашен је Андрија Поверата из „Леотара”, док је најбољи голман Никола Грујичић из „Леостарса”.

Игор Јоксимовић предсједник и тренер Фудбалског клуба „Леостарс“ каже да су му његови играчи даровали најљепши поклон пред одлазак на заслужену паузу.
„Шта рећи послије ове дивне манифестације? Спортски пријатељи из Билеће су заиста приредили један спектакл. Биле су ту добре и квалитетне екипе, дјеца су показала да на њих можемо рачунати . Фудбал на овим просторима има перспективу. Захваљујем се домаћинима на гостопримству и честитам мојој екипи на доброј игри и заслуженом првом мјесту. У братском, финалном дербију показали смо бољу игру и побиједили“, рекао је Јоксимовић.

„Херцеговац” братске односе његује са истоименим клубом из Гајдобре. Пут је дуг, али жељу за дружењем ништа не може зауставити.

„Занимљиво је да наши клубови носе исто име. Ми сви вучемо корене са ових простора и наша жеља и замисао била је да спојимо Гајдобру и Билећу и то смо на неки начин успели преко фудбалских клубова. Наша жеља је да то проширимо и на друге сфере. Надам се да ће постати традиција да долазимо ми код њих и они код нас. Билећа је увијек добродошла у Гајдобру“, каже Јован Илић.

Никола Маројевић некада је бранио боје „Херцеговца“ и у нашем граду стекао бројна пријатељства, те истиче да радо долази у Билећу.

„Најљепше успомене носим из Билеће. Наши клубови његују пријатељске односе. Нама је ово седми или осми пут да учествујемо на овом турниру“, каже Маројевић.

Предсједник Фудбалског клуба „Херцеговац” Никола Лисов и више је него задовољан 22. турниром који се традиционално одржава на Видовдан.

„Желим да се захвалим момцима и дјевојкама који су данима вриједно радили да данас имамо све потребне услове за одржавање турнира. Затим посебну захвалност упућујем екипи из Гајдобре, надам се да ће постати традиција да нам на овај дан долазе у Билећу. Хвала свим екипама које су својим учешћем обогатиле и употпуниле наш турнир“, рекао је Лисов.

О фер и пријатељској игри најбоље свједочи податак да је на 24 утакмице показан само један црвени картон.

Радио Билећа

НОВОГАЈДОБРАНИ ПОЈАЧАЛИ ХЕРЦЕГОВАЦ
Екипу „Херцеговца“ из Гајдобре за ову прилику појачали су и Лука Јаничић и Огњен Савчић играчи екипе Соко из Нове Гајдобре. Екипа из јужне Бачке оставила је сјајан утисак. Одиграли су неријешено са екипом Зрињски која је на крају била трећепласирана, а у групи су били бољи од “Фамос Академије” из Источне Илиџе (3:0) и “Академије Пикси” са Пала (6:1). Са две победе и ремијем прошли су групу а потом се испречио требињски “Леотар” (2:1) у, како многи кажу, најбољој утакмици турнира. Новогајдобранин Лука Јаничић је са 6 погодака био најбољи стрелац турнира.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар