ВЕЧЕ ПИСАЦА РС: Билећанка Здравка Бабић представила београдској публици своју поезију

  • Пјесникиње Тања Симеуновић из Добоја и Здравка Бабић из Билеће представиле су се београдској публици на Књижевној вечери писаца из Републике Српске у Удружењу књижевника Србије, другог дана манифестације Дани Српске у Србији.

Публику су у име Удружења књижевника Србије поздравили писци Миљурко Вукадиновић и Душко М. Петровић, који је указао да су споразуми попут Споразума о специјалним паралелним везама између Србије и Српске, само правни оквир за искрену сарадњу, а да је циљ ове манифестације да се Србији представи Српска програмима који приказују Српску у просвјети, науци, култури и умјетности.

Симеуновићева, која је представила другу збирку поезије у издању Народне библиотеке Добој под насловом „Не причај ме ником“, рекла је Срни да је њена поезија љубавна и мисаоно рефлексивна, а да инсипирацију проналази у животу и, прије свега, у природи.

Здравка Бабић навела је да је у почетку писала пјесме са завичајном тематиком, а затим и љубавну поезију.

– Онда сам се кретала путевима љубавно-еротичке поезије. У мојој књизи „Мјесец је вајао жену“ еротика је сложена у метафору, она се само назире, а тренутно припремам књигу љубавно-духовне поезије – рекла је Бабићева.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар