НИКО ЈАЧИ ОД ХЕРЦЕГОВКЕ: Билећанка Тијана Бошковић и званично најбоља одбојкашица на планети

  • Одбојкашица Србије Тијана Бошковић, која је рођена у Билећи, проглашена је за најбољу играчицу Свјетског првенства у Јапану.

Бошковићева је, послије освајања награде за најбољу играчицу Европског првенства 2017. године, сада званично постала и најбоља играчица планете.

Нестварна Тијана Бошковић показала је још једанпут да је доминантна, не само због својих година, већ и на свим нивоима и даје пред њом дуга и веома успјешна каријера.

Двадесетједногодишња Билећанка је сврстана у идеалан тим првенства, уз још једну српску одбојкашицу Милену Рашић, која је проглашена за најбољег средњег блокера првенства.

У идеалној постави СП, посим Милене и Тијане, нашле су се и четири Италијанке и двије Кинескиње.

У најбољој седморци налазе се Ни Јан (Кина), примачи Мирјам Сила (Италија) и Џу Тинг (Кина), коректор Паола Егону (Италија), техничар Офелија Малинов (Италија) и либеро Моника да Ђенаро (Италија).

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Сремац Reply

    Веома је глупо то што истичете „херцеговачка бомбардерка“, херцеговка и званично… ТИЈАНА БОШКОВИЋ ЈЕ СРБКИЊА И НАЈБОЉА СРБСКА ОДБОЈКАШИЦА, крај. Те поделе херцеговачке, црногорске, шумадијске, личке, славонске… су довеле Србе до гото истребљења. Нама смета кад Хрвати кажу да је Тесла хрват, а не смета вам кад ви кажете да је Тијана херцегивка. Тијана је Србкиња, на понос свих Срба

Оставите коментар