УОЧИ КУПА РАДИВОЈА КОРАЋА: Обрадовић на мукама, Партизан излази ослабљен на мегдан Херцеговцу!

  • Кошаркашки клуб Партизан се суочава са великим проблемима уочи одигравања финалног турнира  Купа Радивоја Кораћа који ће се, већ по традицији одржати од 15. до 18. фебруара у Нишу.

 

Након пораза пред својим навијачима и побједе Сплита усред Београда након 27 година, тренер Желимир Обрадовић се уочи меча са Херцеговцем из Гајдобре суочава са новим великим проблемима.

Најтрофејнији европски тренер сада је на мукама, јер од осам странаца у тиму, право наступа на финалном турниру имају само четворица.

Олакшавајућа околност је што се капитен црно-белих Кевин Пантер третира као домаћи играч, јер посједује српски пасош, па ће Обрадовић морати да се одрекне само тројице странаца које неће водити на финални турнир у Нишу.

Поред капитена Пантера, према досадашњем учинку и приказаној форми за очекивати је да сигурни путници у Ниш буду Џејмс Нанели, Пи Џеј Доужер и Зек Ледеј.

Пољак Матеуш Понитка и Хрват Џејлен Смит били су у стартној постави против Болоње, али за очекивати је да ће због мање минутаже пропустити дуел са Херцеговцем.

Обрадовић мора донијети тешку одлуку и добро размислити кога да поведе на позицији центра, да ли Бруна Кабокла или Френка Каминског.

Најтрофејнијем тренеру европске кошарке сигурно би било много лакше, кад би се искористила чињеница што Камински има српске коријене и могао би по убрзаној процедури да добије српски пасош прије меча са Херцеговцем.

Поред четворице странаца и натурализованог Кевина Пантера, Обрадовић на располагању има још седам домаћих играча. То су Алекса Аврамовић, Ален Смаилагић, Огњен Јарамаз, Данило Анђушић, Тристан Вукчевић и Балша Копривица. До Сретења биће јасна ситуација и са тренутно повријеђеним Урошем Трифуновићем.


За разлику од Партизана који је, поред административних проблема, исцрпљен играњем у Евролиги, Херцеговац из Гајдобре долази са домаћим играчима одморан и у најјачем саставу.

Ипак, нема никакве сумње да је Партизан, предвођен веома мотивисаним Жељком Обрадовићем,  који у претходне двије сезоне није освојио пехар намијењен побједнику Купа Радивоја Кораћа, сада велики фаворит, не само против Херцеговца, већ и за освајање турнира.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар