У Зрењанину одржан четврти сусрет дјечијих фолклора Баната и Републике Српске

  • Сусрет дечијих фолклора Баната и Републике Српске одржан је у суботу у Културном центру Зрењанина и то по четврти пут.

Организатор манифестације и домаћин КУД-у „Рудар“ из Углевика био је КУД „Клек“.

Суорганизатори су КУД „ВладоТомановић“ Сечањ и КУД „Пионир“ из Зрењанина који су били домаћин КУД-у „Добој“ из Добоја. Сва ова друштва су и наступила . На фестивалу су учествовала деца узраста од 7 до 14 година.

Фестивал је имао неколико циљева од којих се издваја очување културе, традиције и обичаја и враћање сећања на родни крај онима који су га из разних разлога напустили.

Битна ставка је и подстицање младих са простора Републике Српске и Баната да кроз песму, игру, међусобно дружење и разумевање стекну себи нове пријатеље за будућност.

Неки учесници су били по први пут на сцени у Културном центру а некима је она већ добро знана.

Сви су испунили заједнички задатак, да публику уведу у узбудљиве просторе националног бића, нарави и обичаја.

Манифестацију је подржао Град Зрењанин у сарадњи са Културним центром а отворио ју је Душко Радишић, помоћник Градоначелника.

Фолклорни ансамбли су наступили са разним кореографијама којима су одушевљавали публику.

И на крају, захвалнице представницима КУД-ова је уручила као организатор Биљана Ружић из Клека која се уједно и обратила присутнима пригодним говором.

У име својих културно- уметничких друштава захвалнице су примили : КУД „Рудар” Угљевик , Маријана Митровић, кореограф , КУД “Пионир” Зрењанин, Радован Молдован, председник, КУД “Добој”, Дарко Мартић, кореограф , КУД “Владо Томановић” Сечањ , Северин Попадић, председник и КУД “Клек” – Драган Добаи, члан УО Утисци учесника, деце како и њихових кореографа су одлични.

По завршетку програма у Културном центру деца су своје дружење наставила у ресторану Боне 023 где су уживала уз вечеру и нешто касније забави која је због њих организована.

Овај фестивал је постигао свој циљ, да споји кроз музику, игру и позитивну енергију децу из Републике Српске и Баната.

 

Маја Пандуров/ИП медиа 023

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар