У првом уписном року: Требињски факултети уписали 70 бруцоша

  •  На првом уписном року у три требињске високошколске установе примљено је 70 бруцоша, а остало је још 75 слободних мјеста, сазнаје Радио Требиње.

laboratorija
И ове године Високу школу за туризам и хотелијерство уписао је највећи број бруцоша. На четверогодишњи смјер – Пословна економија туристичке привреде примљено је њих 11, док шест бруцоша није положило пријемни испит.
Из буџета ће се финансирати девет, а два бруцоша су на суфинасирању. Мјеста је остало још за 19 бруцоша, једног на буџету, осам на суфинансирању и 10 ванредних.
Трогодишњи смјер Туризам и хотелијерство уписао је 21 бруцош, а три кандидата нису положила пријемни испит.
За буџетско финансирање мјесто је обезбиједило 15 свршених матураната, а њих шест на суфинансирање. На овом смјеру мјеста има још за 10 ванредних и девет студената на суфинансирању.
На Факултету за производњу и менаџмент примљена су 24 бруцоша на буџетско финансирање, од тога девет на Индустријски менаџмент, а 15 на Индустријско инжењерство.
Овај факултет, у другом уписном року, може уписати још 18 студената на Индустријски менаџмент – шест на буџету, 10 суфинансирање, два страна држављанина, и 13 на смјеру Индустријско инжењерство – 10 суфинансирање, те три страна држављанина.
Академију ликовних умјетности Требиње уписало је 14 бруцоша, пет је примљено на буџет, 8 на суфинансирање, а један је страни држављанин. Мјеста има још за четири страна држављанина, те за два бруцоша на суфинансирању.
Пријава за други уписни рок на Факултет за производњу и менаџмент, Академију ликовних умјетности и Високу школу за туризам и хотелијерство почиње 22. августа. Пријемни испит биће одржан 29. августа.

Ј.В. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар