У Мостару нађени посмртни остаци српских жртава

  • Подгорички ИН4С незванично сазнаје од својих извора из Мостара да се у масовној гробници налазе посмртни остаци педесет особа српске националности, који су страдали од муслиманске руке, иако медији у БиХ-а то још нијесу објавили

Некомплетни посмртни остаци најмање три особе ексхумирани су јуче на локалитету Бишће поље код Мостара, преноси портал bljesak.info.

“Након ексхумације пронађени посмртни остаци су превезени у Градско гробље Сутина у Мостару, гдје ће бити обављена обдукција те изузети коштани узорци како би се уз помоћ ДНК анализе утврдио идентитет особа чији су остаци пронађени, односно утврдити ради ли се о жртвама из протеклог рата или пак старијим посмртним остацима“, казала је портпарол Института за нестале особе БиХ Емза Фазлић.

Према информацијама Института, претпоставља се да се у овом случају ради о жртвама српске националности с подручја града Мостара. Ексхумацијом је по наредби Суда БиХ руководило Тужилаштво БиХ, а осим истражитеља Института за нестале особе БиХ и Тужилаштва БиХ, ексхумацији је присуствовао и антрополог ИЦМП-а.

ИН4С незванично сазнаје од својих извора из Мостара, у масовној гробници се налазе посмртни остаци педесет особа српске националности, који су страдали од муслиманске руке, иако медији у БиХ-а то још нијесу објавили.

ИН4С

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар