У Билећи одржан Први међународни пливачки маратон

  • Тамаш Фаркаш из Бачке Тополе побједник је главне трке на пет километара Првог међународног пливачког маратона који је данас одржан на Билећком језеру, док је у женској конкуренцији најбоља била Јелена Јечански из Новог Сада.

Фаркаш се већ пет година бави пливањем и национални је првак Србије у маратонима на пет и 10 километара.

Побједници су изразили задовољаство организацијом маратона и истакли да су услови били одлични – вода топла и чиста.

Побједницима су уручени камени пехари које је исклесао Билећанин Драгиша Сворцан.

На Билећком језеру, у рејону Чепелица данас се окупио вели број Херцеговаца који су пратили прави спектакл на води.

Организатори – Општина Билећа и Завичајни клуб „Освит“ задовољни су како је протекао маратон и напоменули да су га пратиле и друге дисциплине које су организоване на водама Билећког језера.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић каже да ово језеро полако оживљава и да ће и убудуће на њему организовати многе примамљиве манифестације које ће Билећу промовисати у земљама региона.

Миодраг Хрњез Љумо из Завичајног клуба „Освит“ истакао је да је организација захтијевала много посла – уређење обале до изградње понтона са стартом и циљем, додајући да је најбитније да је све све протекло у најбољем реду и да су такмичари задовољни.

Организатори кажу да су амбиције да маратон заживи и већ од наредне године буде дио званичног такмичења – СРБ Опен купа, а у будућности ФИНА купа.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар