„Дјеца у очувању традиције“-седми међународни фестивал фолклора

Поводом 7. Међународног фестивала фолклора, „Дјеца у очувању традиције“, Билећа је у суботу  била у знаку дјеце и игре.Фестивал је одржан у овиру манифестације „Дани билећких производа и ставралаштва“ Билећа 2018. Фестивал је требао бити одржан на спортском терену ОШ „Петар II Петровић Његош“, али је због лоших временски услова одржан у холу горе наведе школе.

Поред домаћина КУД „Владимир Гаћиновић“, Билећанима се представило још седам културно-умјетничких друштава из РС, Црне Горе и Србије : 

  • ФД „Љубиње“ – Љубиње,
  • КУД „Зеленгора“ – Гацко
  • КУД „ALAT-SWISSLION“ – Требиње
  • КУД „ Захумље – Никшић
  • КУД „Владо Томановић“ – Сечањ
  •  КУД „ Жупа“- Никшић
  • Куд „Извор“ Чајниче

Програм су отворили најмлађи чланови друштва „Владимир Гаћиновић“. Затим се свим присутним обратио предсједник друштва Небојша Роган, који је отворио Фестивал. Господин Роган се захвалио свим учесницима и гостима који су увеличали овај 7. по реду Фестивал и изразио наду да ће се очувати и у наредним годинама.

Док је жири у саставу од по једног представника сваког друштва, доносио одлуку о најбољим, наступио је  домаћин са млађим и старијим дјечијим саставом.

Дошао је тренутак који су сви чекали – проглашење побједника.

  1. МЈЕСТО: КУД „ЗАХУМЉЕ“ НИКШИЋ
  2. МЈЕСТО: КУД „ЖУПА“ НИКШИЋ
  3. МЈЕСТО: КУД „ВЛАДО ТОМАНОВИЋ“ СЕЧАЊ

Побједници су добили дипломе и симболичне награде. Сви учесници су примили захвалнице, као знак учешћа.

Пријатељ друштва, предузеће „CONDOR ADRIA“ Д.О.О  Билећа је уручило награде најсимпатичнијем дјечаку и дјевојчици, учесницима Фестивала.

Завршен је још један међународни фестивал фолклора, са жељом да сваки наредни, на радост свих учесника и организатора, буде бројнији.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар