ТРЕБИЊЕ, 12. НОВЕМБАР 2019. ГОДИНЕ: Зашто се прећуткује лик и дјело Милоша С. Милојевића?

  • У Музеју Херцеговине у Требињу у уторак 12. новембра 2019. године са почетком у 19 часова биће представљена књига Милоша С. Милојевића „Наши манастири и калуђерство“. На промоцији ће говорити Новица Крезић, предсједник удружења Милош С.Милојевић и члан Предраг Ђурић.

Циљ удружења је да се лик и дело Милоша Милојевића сачува и врати из заборава, да се сва позната штампана Милошева дела учине доступним, а преостала скривена и недоступна богата архива М. С. Милојевића пронађе и учини доступном за даља научно-стручна истраживања.

Милош Милојевић је најзначајнији Црнобарац, рођен је 16.10.1840,  умро у Београду 24. јуна 1897. године. Академик Српског ученог друштва у Београду, правник, филозоф, филолог, историчар, професор и управитељ Богословије „Свети Сава“ у Београду, командант добровољачких и устаничких одреда у Српско-турским ратовима од 1876-1886 године. Учесник је Берлинског конгреса 1878. године на коме је створена нова држава Србија…

Свој живот и рад посветио је подизању националне свести у српском народу.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар