ТРЕБИЊЕ КАО ХОЛИВУД: Драган Бјелогрлић снима нову серију у својој Херцеговини (ВИДЕО)

  • Генерални директор Радио-телевизија Републике Српске, Драшко Милиновић, и директор Кобра филма из Београда, Драган Бјелогрлић, потписали су данас у Бањалуци Уговор о копродукцији игране ТВ серије под називом „Сенке Балкана“.

bjela
Серија, која ће се приказивати на програму РТРС-а и РТС-а, је узбудљиви трилер, препун обрта и до сада непознатих историјских догађаја, који осликава Европу у предворје догађаја који ће обиљежити 20. вијек.
Радња серије смјештена је у другу половину двадесетих година прошлог вијека, кризни период између „убиства у Скупштини“ и увођења „шестојануарске диктатуре“. Турбулентни политичко-друштвени живот, низ неразјашњених убистава, дјеловања најразличитијих организација из земље и иностранства, само су дио онога чиме ће се серија бавити, истиче креатор серије „Сенке Балкана“, Драган Бјелогрлић.
Серија ће се снимати и у Требињу и околини Бањалуке, а глумачки ансамбл чиниће и наши глумци. То је био додатни разлог да РТРС учествује у копродукцији серије, истиче генерални директор РТРС Драшко Милиновић.
Генерални директор Радио-телевизије Србије, Драган Бујошевић рекао је како је сигуран у успјех ове серије.
У писању сценарија учествовали су истакнути аутори Даница Пајовић, Стеван Копривица и Дејан Стојиљковић. Једанаест епизода серије “Сенке Балкана” снимаће се од јула до октобра ове године, а емитовање се очекује на прољеће 2017. године.

Погледајте прилог РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар