„СРПСКА ЗАСТАВА НА ЈУЖНОМ КОНТИНЕНТУ“: Фото-изложба Руског културног центра у Билећи

Руски културни центар, у сарадњи са општином Билећа,  вечерас је организовао фото изложбу у дому културе „Јевто Дедијер“.

rusi

Изложба носи симболичан назив. „СРПСКА ЗАСТАВА НА ЈУЖНОМ КОНТИНЕНТУ“. Присутне је поздравио др.Михаил Бочкарев, директор Руског културног центра и председник Руског Храма Св.Серафима Саровског у Мокром. Изложби је присуствовао и Немања Папић, потпредседник Скупштине општине Билећа.

rusi 2

 

Бочкарев је нагласио да му је посебно задовољство одржати изложбу у Билећи, још једном херцеговачком граду.Присутнима је у кратким цртама, објаснио свој „пут“ по Јужном Континенту, и сам начин настајања ових фотографија. Наиме, у једном тренутку у њему је прорадила жеља да постави баш српску заставу, на дијелу Земље, још увијек загонетном за све нас.

rusi 6

А шта настане, кад се споје жеља за „неоткривеним“ и љубав према братском народу, присутни су могли да погледају у низу фотографија.

rusi 5

Фото изложба је још један доказ српско-руског пријатељства, које ће се по свему судећи његовати и у даљем периоду. Билећани нестрпљиво очекују у мају долазак делегације са руског универзитета у Вороњежу, који ће како кажу, представити Републици Српској, дјелатност једног од најстаријих руских универзитета.

Извор: Слободна Херцеговина

Аутор: Дајана Алексић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар