Отворена фабрика Хенкел у Билећи: Посао за 30 радника

  • У Билећи је данас свечано отворена фабрика “Хенкел адхезиви БХ” а у оквиру ове инвестиције посао је добило 30 радника.

OTVARANJE
Поводом отварања ове фабрике, а то је инвестиција вриједна око девет милиона евра, приређена је пригодна свечаност.
„Веома смо поносни што отварамо нову фабрику “Хенкел адхезиви БХ” у Билећи као дио наше стратегије да задржимо водећу позицију у Југоисточној Европи. Из фабрике у Билећи, снабдијеваћемо домаће и околна тржишта, као што су Хрватска, Црна Гора, Албанија и друга”, изјавио је Волфганг Цетл, представник Хенкела за Југоисточну Европу

Франк Вернер, први секретар и руководилац економског одјела Амбасаде Федералне Републике Њемачке у БиХ, нагласио је да су економски односи између Њемачке и Босне и Херцеговине добри, те изразио наду да ће ова инвестиција бити подстицај за улагање и другим њемачким инвеститорима.
Велики значај ове инвестиције истакла је и Јелица Грујић, директорица Агенције за унапријеђење страних инвестиција у БиХ, која је том приликом рекла да ће ова инвестиција имати позитиван ефекат не само на локалну заједницу, већ и на бх. економију у цјелини.
„Компанија Хенкел присутна је у Босни и Херцеговини дуги низ година. Велико нам је задовољство што смо у могућности да проширимо наше пословање отварањем нове фабрике “Хенкел Адхезиви БХ” у Билећи. Локација је одабрана између осталог и зато што се у непосредној близини налази добављач мљевеног калциум карбоната, најважније сировине за наше производе. Ова фабрика представља инвестицију вриједну скоро девет милиона евра која је изграђена и опремљена по највишим технолошким стандардима”, рекао је Предраг Армуш, генерални директор Хенкел БХ.

Извор: Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар