ТИЈАНА БОШКОВИЋ ОДВЕЛА СРБИЈУ У ФИНАЛЕ: Херцеговачка бомбардерка закуцала и Америку!

  • Женска одбојкашка репрезентација Србије у полуфиналу Игара савладале Американке са 3:2 у сетовима

тијана

Отписане су биле одбојкашице Србије у четвртфиналу против Русије, отписане су биле и у полуфиналу против Американки, али су им све показале како се игра!
Српкиње су после драме и пет одиграних сетова прошле у финале – 3:2!

ПРВИ СЕТ

На почетку меча Американке показују своју снагу, што преко сервиса, што преко смеча, па имају предност од 4:2. Терзић је одмах тражио тајм-аут. После кратког предаха су наше девојке заиграле за нијансу боље, а после „кувања“ Маје Огњеновић су пришле на поен заостатка (6:7).

Американке одлично нападају, доста греше из сервиса, а после успешног блока су стигле до „плус три“ (8:11). Милена Рашић је прво добро смечовала, затим спречила „кување“ ривалки, а после поена из блока Бранкице Михајловић и изједначења је селектор САД тражио тајм-аут (11:11). После одличних одбрана је Тијана Бошковић снажним смечом донела вођство, а предност је увећала Рашићева (14:12).

Млада Бошковићева је преузела одговорност, са смечом, а затим блоком је оџала предност (16:14). После сервис грешке је Тијана послала лопту у аут, па су Американке изједначиле (16:16). Американке су освојиле четири поена у низу и вратиле предност (18:21). Са доста српљења, уз сјајну игру Акинрадево стигле до вођства у сетовима (20:25).

ДРУГИ СЕТ

Почеле су Српкиње добро други сет и повеле са 3:1. Американке већину својих напада организују на Ларсон и Акинрадево, а за сада српски блок то добро прати. После сјајног сервиса Рашићеве је селектор Кираљи тражио тајм-аут (7:3). Бошковићева је имала сјајан смеч, затим сервис од 93 километра на сат послала у аут, али је Адамсова узвратила на исти начин (9:5).

Уместо снажног смеча је Михајловићева лепо пласирала лопту, Хилова је вратила, а Браникца је онда показала шта уме и сачувала вођство (12:8). После поена који је припао Американкама Терзић је затражио челенџ, судије су га одбиле, мада се стекао утисак да се једна од играчица у црвеном дресу „упецала“. Ипак, наше се на то нису обазирале, наставиле су своју игру и повећале предност (15:10).

После тајм-аута Кираљија су Американке освојиле неколико пена у низу, а веома важан поен су добиле Српкиње после челенџа. Из четвртог је Терзић био успешан, лопта Американки је била у ауту, а затим је блок Михајловић/Рашић и одличан сервис донео седам поена предности (21:14). А, онда специјалитет Маје Огњеновић, фантастично „кување“, затим ас, одличан блок и изједначење у сетовима (25:17).

ТРЕЋИ СЕТ

Савршен почетак трећег сета, на крилима Бранкице Михајловић су Српкиње дошле до четири поена предности (5:1) и натерале Кираљија да тражи тајм-аут. Ни после кратког предаха Српкиње нису стале, освојиле су још три поена, а Кираљи је приморан да још једном тражи одмор (8:1).

После другог предаха су Американке освиојиле четири поена у низу, али је после видео провере утврђено да је било „пецање“; па је поен припао Србији. А, када се из публике гласно чуло „Србија, Србија“ Бранкица је одличним блоком вратила шест поена предности (10:4).

Тамо где је Бранкица стала, наставила је Тијана (13:8). Уследила је серија сервис грешака на обе стране, а то је прекинула Рашићева поеном из блока (16:11). После серија грешака из сервиса је уследило неколико „пецања“ са обе стране мреже, али је добра ствар да Српкиње чувају предност (20:15). Пришле су Американке на три поена заостатка, али је ту серију прекинула Бошковићева одличним смечом (22:18).

Направиле су Американке мини-серију и освојиле два поена у низу, а Терзић је тражио тајм-аут и захтевао стрпљење од својих играчица (22:20). После предаха су Михајловићева и Стевановићева донеле два битна поена, а Американке су сервис послале у аут и тако помогле Српкињама да дођу до вођства у сетовима – 25:21.

ЧЕТВРТИ СЕТ

Велика неизвесност на старту четвртог сета (4:4). Грешка Српкиња покренула Американке. Бранкица је проценила да ће лопта да иде у аут и чекала је да падне, али то није чула њена сународница која је пришла, подигла је, после чега су ривалке дошле до три поена (4:7).

Ипак, све то је убрзо исправила Тијана Бошковић, а посебно импресиван је био сервис од 99 километара на сат. После тога је лопту послала у аут, а затим су Американке преко блока и нашег аута стигле до осетније предности (6:10). Тражио је Терзић тајм-аут и од својих изабраница захтевао да пронађу игру која их је красила у трећем сету. То се није видело на терену, јер су Американке превише лако пролазиле поред блока (8:13).

Српкиње имају доста проблема у четвртом сету, како у нападу, тако и у блоку, па Американке имају осетну предност (10:17). Тражио је селектор Терзић нападе из све снаге, а таквом игром су Српкиње дошле до три поена у низу, па је Кираљи тражио тајм-аут (13:17). Американке контролишу игру тренутно, пети сет је веома близу (15:22). Нису дозволиле себи да испусте стечену предност, тако да ће пети сет решити питање финалисте (16:25).

ПЕТИ СЕТ

Тај-брејк ће решити питање финалисте Игара. На почетку сета неизвесно (3:3). Уз мало среће су Американке дошле до два поена предности, па је Терзић тражио предах (3:5).

Резултатска клацкалица се наставља (5:6). На промени страна Американке воде (6:8). Судије су доделиле поен Српкињама, али је после челенџа ривалки бод ипак отишао на њихову страну, јер је лопта од блока отишла у аут (8:10). Тијана Бошковић је сјајним смечом довела Србију на поен заостатка (10:11), па је Кираљи тражио тајм-аут.

Неизвесност је поново на врхунцу, Рашићева је била сјајна, Американке затим погрешиле, а Милена новим сервисом донела предност (13:12).

Милена је послала лопту у мрежу, али је исто урадила и једна америчка одбојкашица, па је Србија дошла до прве меч лопте. Тијана је снажно ударила лопту, а она од блока отишла у аут, Србија је у финалу!

 

Новости

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар