Отворена изложба најмлађих херцеговачких бораца за умјетност

  • Вечерас је у галерији на Црквини отворена XVII по реду изложба која је објединила радове херцеговачких ученика.

18

 

Шаренолики мотиви са разноликим техникама и ове вечери на понос професора и родитеља обрадовали су све посјетиоце који су имали шта видјети. Иначе, школа Кембриџ се може похвалити и са школом страних језика, мимо школе сликања. директор школе госпођа Вера Милошевић већ годинама успјешно руководи овом школом, којој би многи позавидјели на досадашњем раду и постигнутим резултатима.

i 1
Изложбу, коју чини 130 радова од 60 полазника, свечано је отворила Сандра Цумбо, професор у „Кембриџу“, захваљујући се  полазницима и њиховим ликовним радовима. Она је нагласила да је ово велики успјех и професора: Јелене Глоговац Савић из Гацка, Драгана Батинића из Невесиња и Татјане Топаловић из Билеће.

i 14

Кроз ову школу за 11 година прошло је стотине полазника и изложено је више од хиљаду радова.

i 10

„Полазници су различитог узраста, који својом дјечијом искреношћу, кистом и оловком кроз слику или цртеж сигурно корачају путевима умјетности. Њихови професори несебично покушавају да их усмјеравају, уче и бодре кроз све те прве кораке. Прије свега, дијелимо радости, туге и знање и ширимо умјетност. Они су мали херцеговачки борци за умјетност. А умјетност је љепота и истина“, истакла је професор Татјана Топаловић.

i 2

Слике ће бити постављене у наредних 15 дана.

20

Текст и фото: Т.Т.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар