Таушан: Тек смо на почетку акције “Подигнимо Пребиловце”!

  • Александар Таушан, народни гуслар који је у сарадњи са Завичајним клубом “Херцеговац” из Панчева био домаћин прве донаторске гусларске вечери намењене за помоч Пребиловцима уплатио је сакупљен износ од 68.320 динара и најавио да је то само почетак акције за градњу храма.

Поносни домаћин прве донаторске вечери: Александар Таушан

Поносни домаћин прве донаторске вечери: Александар Таушан

– Желим да се захвалим свима који су дошли да увеличају концерт поводом 25 година мога рада. Заиста сам почаствован што ме људи подржавају у овоме што радим како бисмо промовисали српску традицију и историју, јер то је оно што ми заправо јесмо. Изузетно ми је драго што смо се скупили у великом броју да подржимо изградњу спомен костурнице и цркве у Пребиловцима. Сматрам да је битно са смо сложни у овоме и да заједничким снагама обновимо сећање на српски Јерусалим, на наш Зид Плача. Сакупили смо 68.320,00 РСД, што није много али није ни мало за данашње време. Нећемо стати на овом концерту. Ово је само почетак низа гусларских концерата подршке за Пребиловце. Надам се да ћемо и у Смедереву 24. априла поновити овакво вече.

uplata......

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар