ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ТРЕБИЊАЦА: Предсједнику Жарку Ј. Ратковићу повјерен нови мандат, формирана секција младих

  • У свечаној сали ресторана „Деветка“ на Кошутњаку, 28. јануара 2023. године одржана је редовна изборна скупштина удружења Требињаца „Јован Дучић“ у Београду.

Весна Вуковић, Жарко Ј. Ратковић, Стево Вукановић, Раде С. Петровић и Сара Пјаца

Снијег није спријечио велики број чланова Удружења Требињаца да се одазову изборној скупштини на којој је челним људима повјерен нови мандат.

Тако је за предсједника Удружења поново изабран Жарко Ј. Ратковић, за замјеника Раде С. Петровић, док ће функцију секретара Извршног одбора и даље обављати Миливоје Мишо Рупић.

За новог предсједника Скупштине изабран је Стево Вукановић, а досадашњем предсједнику Обраду Ћуку одато је признање и захвалност на дуготрајном ангажовању и пружању помоћи удружењу.

У Извршни одбор као потпредсједници изабрани су Зоран Бутулија и Дејан Правица.

Поред њих Извршни одбор још чине Радојка Боро, Жарко Бутулија, Михајло Аџовић, Немања Гојшина, Јован Игњатић, Игор Правица, Славојка Перућица, Владимир Марић, Томо Врећа, Сара Пјаца, Вељко Вучуревић, Миломир Мијовић и Бајица Станковић.

Освјежење за Удружење: Бајица Станковић, Сара Пјаца и Миломир Мијовић

Једна од најзначајнијих одлука ове скупштине је да се у оквиру Извршног одбора, у циљу омасовљења чланства, формира Секција младих којом ће координирати Дејан Правица, потпредсједник Извршног одбора.

За новог предсједника Надзорног одбора изабран је Светозар Бокић, а за чланове Софија Вукановић и Мила Ђерисило.

Скупштина је донијела и одлуку да у наредном периоду годишња чланарина за запослене чланове буде 2.000 динара, за пензионере 1.000, а за студенте 300 динара.

На скупштини су прихваћени извештаји о раду Извршног и Надзорног одбора у периоду између двије сједнице, а потом је усвојен План рада удружења за наредни период чије су смјернице постојеће статутарне одредбе с посебним освртом на очување, поштовање и промоцију лика и дјела Јована Дучића чије име носи удружење.

Истакнуто је да ће Удружење и у будућности посвећено радити на представљању знаменитих Требињаца и Херцеговаца који су оставили упечатљив траг у историји и култури српског народа.

Као и претходних година наставиће се хуманитарне активности и то на начин да се пружа пружа помоћ онима којима је то најпотребније у Требињу и Херцеговини.

Предвиђено је да се настави са организовањем књижевних вечери и изложби по градовима Србије, као и да се успостави још чвршћа сарадња са Представништвом Републике Српске у Београду и прошире активности и братски односи са осталим завичајним удружењима српске Херцеговине.

Скупштина је завршена коктелом и дружењем уз неизоставне приче о родном крају.

Миливоје Мишо Рупић
Фотографије: Вук Ратковић / ФОТО СТАР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ТРЕБИЊАЦА: Предсједнику Жарку Ј. Ратковићу повјерен нови мандат, формирана секција младих

Оставите коментар