СРПСКО ПИТАЊЕ НА ПРЕЛОМУ ЕПОХА: У Требињу одржана промоција књиге Милане Бабић

  • У Народној библиотеци у Требињу представљена је књига „Српско питање на прелому епоха“, збирка есеја, интервјуа и приказа књига, тематски везана за српско питање, чији је аутор Требињка Милана Бабић.

Бабићева, професор српског језика и дипломирани теолог, рекла је синоћ на промоцији да је на књизи радила више од 10 година.

Она је истакла да је основна порука овог дјела да се никада више не смије дозволити геноцид који се догодио српском народу, те да је књига сада можда и најактуелнија, с обзиром на нападе на српски народ.

– Морамо да се боримо, да будемо достојанствени и останемо православни Срби, отворени за сваки разговор и сарадњу, али чврсти у одлуци да не дамо српске интересе ни по коју цијену и да останемо на трагу предака – рекла је Бабићева.

О дјелу Бабићеве говорили су и рецензент, професор на Правном факултету у Крагујевцу Зпоран Чворовић, православни публициста и преводилац рускок језика Ранко Гојковић.

Чворовић је навео да ова књига показује да су у овим тешким временима разбијене многе заблуде, да је српски народ прошао тешка страдања и да је данас демографски остарио и економиски потрошен и у озбиљној духовној кризи.

– Ауторским текстовима, интервјуима са српским интектуалцима, Бабићева се потрудила да пружи одговор на питање куда српски народ треба да иде у будућности. Ова значајна књига садржи тезе од којих би могао да се направи манифест културног образца српског народа – сматра Чворовић.

Према његовим ријечима, ауторка је показала да пасионирани људи не живе у српским пријестоницама, него у демографским малим мјестима, у којима се крију људи који су истински забринути за будућност свога народа и имају озбиљна знања, баш као и професорица Бабић.

Књига је премијерно представљена на Међународном сајму књиге „Трг од књиге“ у Херцег Новом, а након Требиња биће промовисана у Бањалуци и Београду.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар