Славко Вучуревић уручио награду „Златни платан“ Раду Шербеџији

  • Глумцу Раду Шербеџији данас је у градоначелник Требиња Славко Вучуревић додијелио награду „Златни платан“.

seberdzija-1
Легенди екс-југословенског глумишта признање 4. требињског филм фестивала „за изузетан допринос евромедитеранској кинематографији“ уручено је на свечаном пријему у просторијама Градске управе.
Шербеџија је истакао да са радошћу прима признање, јер је добио пуно награда које је заборавио, али овакве не, јер су за допринос кинематографији.
„Мало сам се забринуо, јер сам у посљедње вријеме почео добијати награде за животно дјело. Свака награда је важна, обично се оне додјељују у нека лијепа времена и кад славимо умјетност. Жао ми је што у Требињу нисам никад играо у позоришту, али сам као клинац играо током љета на Иваници мали фудбал на ледини. Хвала вам“, навео је Шербеџија.
Вучуревић је изразио задовољство што је угостио легенду екс-југословенског глумишта и додјелио му награду, коју је заслужио својим животним дјелом.
„У име свих грађана Требиња и Херцеговине захваљујем се на доласку у наш град. Изузетна ми је част и задовољство што смо се договорили да Шербеџија у јануару кад буде отварање Културног центра први заигра на позоришној сцени, која ће можда бити најљепша у региону“, истакао је Вучуревић.
Шербеџија је обећао да ће доћи на отварање Културног центра са неком од својих представа или концертом.
Умјетнички директор фестивала, Пеђа Милојевић је рекао да је фестивал прошао како су планирали и да не одустаје од идеје фестивала, а то је да Требиње постане „велики филимски студио читав град“.

Током седам фестивалских дана на Љетној сцени Дома младих у Требињу приказано је 14 филмова, међу којима и значајан број премијера, а у оквиру четири програмске цјелине: медитерански филм, европски филм, нови српски филм и омаж лауреатима/Херцеговина на филму.
Фестивал медитеранског и европског филма завршава се вечерас пројекцијом филмова „А ој, Лико“ Игора Гала и „72 дана“ Данила Шербеџије.

Д.М. /Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар