МЕМОРИЈАЛ МИРКО БУТУЛИЈА: Кружне трке за викенд на Ушћу

  • Кружне ауто-трке „Награда Београда Ушће 2019 – Меморијал Мирко Бутулија“ одржаће се овог викенда на стази Ушће. У суботу ће бити одржане квалификације, док ће у недељу од 11.30 бити свечано отварање трке на чувеној стази у пет категорија.

 

„Драго ми је што смо у окупили баш овде у ресторану „Национална класа“, симболично по националној класи која се дуги низ година возила у шампионату Србије и која се вози на Ушћу. Давне 1969. године чак и Ники Лауда је наступао на кружној трци у Београду. О самом значају и тежини трке не треба много да причамо. Сви добро знају шта ова трка значи за град Београд и Србију“, рекао је Стојић на конференцији за медије у ресторану „Национална класа“.

Стојић је истакао да су ове године трку назвали меморијал „Мирко Бутулија“ по трагичном настрадалом председнику АМС С, а како каже, нада се да ће се и наредних година одржавти под тим именом.

„Очекујемо велики број такмичара из шест земаља. Тамичење се бодује за шампионат Србије, Македоније, као и за Централноевропску зону. Стаза је прилично сређена, остало је још неке ситнице да се среде. АМШ и Картинг савез Србије раде на унапређењу спорта и безбедности самих такмичара“, рекао је Стојић.

Предсједник Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац позвао је посетиоце да дођу у што већем броју, посебно што је улаз на трке слободан, али и подсетио да сви морају да поштују упуства службе за безбедност.

Председник Спортског ауто-мото савеза Беграда Бранислав Пијевић истакао је да ће ове године први пут бити организован Твинго куп, а изненађење ће бити и вожац Формуле 3 Италијан Пауло Брањика, који ће у суботу да направи круг на Ушћу.

Такмичар Никола Миљковић захвалио се организаторима који су омогућили ову трку.

„За нас возаче је велика час да учествујемо на стази на којој је учестивао Ники Лауда. Надам се да ћу ове године да оборим рекорд од прошле године. Екипа спрема ауто да све буде у најбољем реду и да трка прође што боље могуће“, рекао је Миљковић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар