Ексклузивно: Херцеговци у Бањалуци прославили Светог Василија

  • Удружење Херцеговаца у Бањалуци синоћ је прославило своју завјетну славу Светог Василија Тврдошког и Острошког. Свечаности су поред чланова удружења увеличали и многобројни гости. У хуманитарној акцији “Подигнимо Пребиловце” скупљено је око 3.400 марака за обнову храма у Пребиловцима

banjaluka-07

 

текст и фото: Милош Ивезић

У препуном ресторану Угоститељске школе у Бањалуци, око 450 Херцеговаца прославило је своју завјетну славу. Након ломљења славског колача, госте је поздравио Ведран Шкоро, предсједник Удружења Херцеговаца у Бањалуци. Како то налажу обичаји, здравицу је дигао Раде Бањанин.

banjaluka-02

У културно-умјетничком програму учествовали су мушка изворна група „Невесиње“ из Невесиња, мушка и женска изворна група „Јахорина“ са Пала, КУД „Невесиње“ из Невесиња, пјевачица Јелена Грубачић, гуслари Васо Драшковић и Миљан Рађеновић из Српског Сарајева.

banjaluka-00

У име Епархије ЗХиП скупу су присуствовали Радивој Круљ, парох мостарски и тврдошки јеромонах Порфирије. Међу гостима су били и Ненад Абрамовић, начелник општине Берковићи, као и Јован Васиљевић, предсједник СО Невесиње, као и посланици Илија Таминџија, Перица Рајчевић, као и Лука Петровић, лидер требињског СНСД-а.

banjaluka-02 banjaluka-04 banjaluka-060

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар