Слободна Херцеговина » Шараба: Вучуревић ради лоше, а Петровић не ради ништа!

Шараба: Вучуревић ради лоше, а Петровић не ради ништа!

  • Куповина новог аутомобила и братимљење са општинама из Србије, активности су градоначелника Требиња које су се нашле на мети критике НДП-а који је данас у Требињу одржао конференцију за медије.

saraba

Прије пола године у Требињу се причало о банкроту града, после неколико мјесеци градоначеник купује ауди А6 вриједности 119 000 КМ, кажу утребињском НДП-у. Притом, возила хитне помоћи су таква да се не зна да ли ће стићи на мјесто интервенције и како ће се врати.
„Наше основно питање је зашто градоначелник није купио неку `шкоду` од 30.000 КМ, а за Дом здравља обезбиједио неко сигурно возило, да би људи који спашавају животе нашим суграђанима били у прилици да интервенцију обаве на прави начин” каже Шараба.
Градоначелник нам је потврдио куповину спорног аутомобила уз оправдање да је градска управа била приморана на тај потез с обзиром да је просјечна старост аутомобила градске управе 6-7 година а иза себе имају огроман број пређених километара. Додаје да је аутомобил кога он користи прошле године у поплавама у Србији оштећен.

„Ми смо расписали тендер и узели на лизинг једно возило ауди А6 вриједности око 90 000 КМ, градску управу он ће доћи и ниже с обзиром да ћемо га платити прије него је потписан лизинг. Не видим ништа спорно да Град Требиње као центар регије има један солидан аутомобил ако то могу мање општине“ – рекао је Вучуревић
Вучуревић позива Шарабу да каже шта је он возио као директор ХЕТ- а и какав возни парк тренутно има ово предузеће. Пита да ли је нормално да он има бољи аутомобил од градске управе. И братимљења са општинама из Србије нашло се на мети критике НДП-а. Без конкретније сарадње у будућности која по правилу не услиједи, овај чин губи смисао. Но није то највећи проблем. Из НДП-а кажу да се градоначелник братимио мимо својих овлаштења, јер је ова одлука у надлежности Скупштине Града.

„Чланом 36 статута Скупштине, тачка 35 јасно стоји да одлука о успостављању ове сарадње припада Скупштини града од које очекујем да подсјети градоначелника докле сежу његова овлаштења“, каже Милан Пројевић, предсједник Извршног одбора НДП-а.
Вучуревић поручује да су потписани протоколи о уласку у процес доношењу одлуке о братимљењу које треба да услиједи.
„То ће се десити кад Скупштина града Требиња и скупштине Горњег Милановца, Вршца и Лучана донесу одлуку да желе братимљење“ рекао је Вучуревић.
„Критиковати Славка Вучуревића а не критиковати Луку Петровића било би лицемерно. Први ради лоше други не ради ништа“ поручује Шараба. Према његовим ријечима народни посланик ничим није допринио бољитку Требиња. „Власт на нивоу државе прича о референдуму о правосуђу и тужилаштву а не прича о пропалим пројектима у Херцеговини“ закључује Шараба.

Извор: Херцег ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина