Шараба: Вучуревић ради лоше, а Петровић не ради ништа!

  • Куповина новог аутомобила и братимљење са општинама из Србије, активности су градоначелника Требиња које су се нашле на мети критике НДП-а који је данас у Требињу одржао конференцију за медије.

saraba

Прије пола године у Требињу се причало о банкроту града, после неколико мјесеци градоначеник купује ауди А6 вриједности 119 000 КМ, кажу утребињском НДП-у. Притом, возила хитне помоћи су таква да се не зна да ли ће стићи на мјесто интервенције и како ће се врати.
„Наше основно питање је зашто градоначелник није купио неку `шкоду` од 30.000 КМ, а за Дом здравља обезбиједио неко сигурно возило, да би људи који спашавају животе нашим суграђанима били у прилици да интервенцију обаве на прави начин” каже Шараба.
Градоначелник нам је потврдио куповину спорног аутомобила уз оправдање да је градска управа била приморана на тај потез с обзиром да је просјечна старост аутомобила градске управе 6-7 година а иза себе имају огроман број пређених километара. Додаје да је аутомобил кога он користи прошле године у поплавама у Србији оштећен.

„Ми смо расписали тендер и узели на лизинг једно возило ауди А6 вриједности око 90 000 КМ, градску управу он ће доћи и ниже с обзиром да ћемо га платити прије него је потписан лизинг. Не видим ништа спорно да Град Требиње као центар регије има један солидан аутомобил ако то могу мање општине“ – рекао је Вучуревић
Вучуревић позива Шарабу да каже шта је он возио као директор ХЕТ- а и какав возни парк тренутно има ово предузеће. Пита да ли је нормално да он има бољи аутомобил од градске управе. И братимљења са општинама из Србије нашло се на мети критике НДП-а. Без конкретније сарадње у будућности која по правилу не услиједи, овај чин губи смисао. Но није то највећи проблем. Из НДП-а кажу да се градоначелник братимио мимо својих овлаштења, јер је ова одлука у надлежности Скупштине Града.

„Чланом 36 статута Скупштине, тачка 35 јасно стоји да одлука о успостављању ове сарадње припада Скупштини града од које очекујем да подсјети градоначелника докле сежу његова овлаштења“, каже Милан Пројевић, предсједник Извршног одбора НДП-а.
Вучуревић поручује да су потписани протоколи о уласку у процес доношењу одлуке о братимљењу које треба да услиједи.
„То ће се десити кад Скупштина града Требиња и скупштине Горњег Милановца, Вршца и Лучана донесу одлуку да желе братимљење“ рекао је Вучуревић.
„Критиковати Славка Вучуревића а не критиковати Луку Петровића било би лицемерно. Први ради лоше други не ради ништа“ поручује Шараба. Према његовим ријечима народни посланик ничим није допринио бољитку Требиња. „Власт на нивоу државе прича о референдуму о правосуђу и тужилаштву а не прича о пропалим пројектима у Херцеговини“ закључује Шараба.

Извор: Херцег ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар