Слободна Херцеговина » ВУКАНОВИЋ: Више људи бораве под водом него криминалци у Окружном суду Требиње!

ВУКАНОВИЋ: Више људи бораве под водом него криминалци у Окружном суду Требиње!

  •  Нерадом и срамотним пресудама правосудних органа у Требињу групи бахатих разбојника, који извршавају и најтежа кривична дјела, дозвољено је да некажњено раде шта хоће, изјавио је на данашњој конференцији за новинаре Небојша Вукановић, предсједник странке За правду и ред.

vukanovic-pres
Према његовим ријечима, требињско правосуђе је корумпирано и у директној је спрези са републичком влашћу, а Требиње је талац неколицине хулигана који тероришу све грађане уз „прећутну подршку Основног и Окружног суда“.
Вукановић је поводом најновије пуцњаве у граду јавно позвао челнике требињских правосудних институција да дају оставку, оптуживши их да су одговорни за лошу безбједносну ситуацију у нашем граду. Уколико не поднесу оставке, Вукановић је најавио организовање петиције за њихову смјену и протесте грађана.

„Свједоци смо да се терорише читав град и треба да сви челници правосудних институција у граду, а то су Милан Босић и Бојан Стевић, предсједници Основног и Окружног суда, Смајил Беговић, предсједник Окружног привредног суда Требиње, који доноси скандалозне пресуде, али и главни окружни тужилац Слободанка Гаћиновић – да поднесу оставке. Ви не можете, нисте у стању да станете у крај криминалу, нисте у стању да заведете ред, и треба напокон да уступите мјесто неким другим људима који би, можда, имали више ентузијазма и енергије, воље за рад, да би се ситуација преокренула“, рекао је Вукановић.
Он је оцијенио да је „срамота да имамо толико пуцњава у граду – а да за то нико не одговара“, иако су починиоци „једни те исти људи, повратници у кривичним дјелима“. Он је додао да су сви склони да критикују само рад полиције, иако ова институција обавља најтежи дио посла.

Тврдње неаргументоване и некомпетентне

Предсједник Окружног суда Требиње Бојан Стевић је Вукановићеве оптужбе оквалификовао као нетачне и неаргументоване.
Милан Босић, предсједник Основног суда Требиње је изјавио да не вјерује да је Вукановић изрекао дате квалификације о њему, а ако јесте – да га је неко довео у заблуду.
На Вукановић иступ реаговао је и Смајил Беговић, предсједник Окружног привредног суда Требиње, који је рекао да ниједан политичар, па ни Небојша Вукановић, нису компетентни да говоре о раду правосудних институција и да тиме треба да се баве надлежни органи.

„Хапсе, туку се са насилницима, и доведу их у суд, и шта – више људи издрже под водом него криминалци у Окружном суду Требиње. Са друге стране, имамо сиротињу, која ‘падне’ са пар штека цигарета или убере метар дрва више од дозволе и одреди им се максимална законска казна. Такође вас питам – када ће се напокон утврдити како је пропала читава требињска и херцеговачка привреда?“, запитао је Вукановић.
Он је додао да ће „све скандалозне требињске пресуде предати Високом судском и тужилачком савјету и од њих тражити да преиспитају рад челника правосудних институција у нашем граду“. У супротном, покренуће, каже, петицију за смјену.

Извор: Радио Требиње

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина