ВУКАНОВИЋ: Више људи бораве под водом него криминалци у Окружном суду Требиње!

  •  Нерадом и срамотним пресудама правосудних органа у Требињу групи бахатих разбојника, који извршавају и најтежа кривична дјела, дозвољено је да некажњено раде шта хоће, изјавио је на данашњој конференцији за новинаре Небојша Вукановић, предсједник странке За правду и ред.

vukanovic-pres
Према његовим ријечима, требињско правосуђе је корумпирано и у директној је спрези са републичком влашћу, а Требиње је талац неколицине хулигана који тероришу све грађане уз „прећутну подршку Основног и Окружног суда“.
Вукановић је поводом најновије пуцњаве у граду јавно позвао челнике требињских правосудних институција да дају оставку, оптуживши их да су одговорни за лошу безбједносну ситуацију у нашем граду. Уколико не поднесу оставке, Вукановић је најавио организовање петиције за њихову смјену и протесте грађана.

„Свједоци смо да се терорише читав град и треба да сви челници правосудних институција у граду, а то су Милан Босић и Бојан Стевић, предсједници Основног и Окружног суда, Смајил Беговић, предсједник Окружног привредног суда Требиње, који доноси скандалозне пресуде, али и главни окружни тужилац Слободанка Гаћиновић – да поднесу оставке. Ви не можете, нисте у стању да станете у крај криминалу, нисте у стању да заведете ред, и треба напокон да уступите мјесто неким другим људима који би, можда, имали више ентузијазма и енергије, воље за рад, да би се ситуација преокренула“, рекао је Вукановић.
Он је оцијенио да је „срамота да имамо толико пуцњава у граду – а да за то нико не одговара“, иако су починиоци „једни те исти људи, повратници у кривичним дјелима“. Он је додао да су сви склони да критикују само рад полиције, иако ова институција обавља најтежи дио посла.

Тврдње неаргументоване и некомпетентне

Предсједник Окружног суда Требиње Бојан Стевић је Вукановићеве оптужбе оквалификовао као нетачне и неаргументоване.
Милан Босић, предсједник Основног суда Требиње је изјавио да не вјерује да је Вукановић изрекао дате квалификације о њему, а ако јесте – да га је неко довео у заблуду.
На Вукановић иступ реаговао је и Смајил Беговић, предсједник Окружног привредног суда Требиње, који је рекао да ниједан политичар, па ни Небојша Вукановић, нису компетентни да говоре о раду правосудних институција и да тиме треба да се баве надлежни органи.

„Хапсе, туку се са насилницима, и доведу их у суд, и шта – више људи издрже под водом него криминалци у Окружном суду Требиње. Са друге стране, имамо сиротињу, која ‘падне’ са пар штека цигарета или убере метар дрва више од дозволе и одреди им се максимална законска казна. Такође вас питам – када ће се напокон утврдити како је пропала читава требињска и херцеговачка привреда?“, запитао је Вукановић.
Он је додао да ће „све скандалозне требињске пресуде предати Високом судском и тужилачком савјету и од њих тражити да преиспитају рад челника правосудних институција у нашем граду“. У супротном, покренуће, каже, петицију за смјену.

Извор: Радио Требиње

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар