РАДОМИР КИСИЋ: Кина пореметила планове Херцеговца из Гајдобре!

  • Иза Кошаркашког клуба Херцеговац је врло успешна полусезона у Другој лиги Србије. Гајдобрани су регуларни део завршили на трећем месту групе Б, са девет победа и пет неуспеха и успели да се пласирају у плеј-оф за улазак у виши ранг.

Тренер најбољег мушког клуба у 2021. на територији Покрајине, према одлуци Кошаркашког савеза Војводине, Радомир Кисић, говорио је за “Дневник” о амбицијама тима, проблемима са којима се суочавао током сезоне, али и о томе колико за Гајдобране значи признање КСВ-а.

  • Како бисте оценили досадашњи део сезоне?

– Раздвојио бих га на два дела – први, где смо после одличних припрема у августу и септембру у комплетном саставу са Страхињом Стојачићем и Марком Бранковићем играли изузетно добро и везали седам победа. После тог низа почиње други део, где смо остали без њих двојице, након чега се пореметио систем тренинга, систем утакмица. Они су играли за нас седам утакмица, седам нису, тако да је тај други део био другачији, као да је нека друга екипа у питању – почео је излагање стручњак тима из Гајдобре.

  • Да ли ћете у плеј–офу имати подршку Стојачића и Бранковића?

– Нажалост, они неће бити део екипе у плеј-офу. Имали смо фине амбиције са њима, али они су добили неке сјајне понуде из Кине за баскет “3 на 3”. Са неком горчином ћемо играти други део, али тако је како је. Ја им се и овим путем захваљујем за све што су урадили за клуб.

  • Очекују вас дуели против изузетно квалитетних екипа у плеј–офу. Кога бисте издвојили као највећег конкурента?

– У овом тренутку Спартак из Суботице је у самом врху. Они озбиљно конкуришу за прво место, затим Земун који се појачао у последња три месеца за нова три-четири играча. Ту је и Чачак 94 који игра са искусним играчима, који су део каријере провели у првој лиги и по десетак година. Озбиљан такмац биће и екипа Пирота, мада и остали тимови су одлични. Смедеревска Паланка се у последњем моменту пласирала у плеј-оф, тако да мислим да ће ово бити такмичење између четири мало боље екипе и четири слабије, али то неће умањити нашу жељу да остваримо што више победа и да се укључимо и за врх ако буде прилике.

  • Шта бисте издвојили као највеће предности ваше екипе, а где видите простор за напредак?

– Предности које смо имали показали смо у првом делу првенства када смо везали седам победа и били једини без пораза. Ту нас је красио и колективни дух, ентузијазам, жеља, борбеност, али и квалитет који су нам донели Ивеља, Ђумић и Јањић који нам се касније прикључио. Млади момци су уз њих играли боље, владала је добра атмосфера, добро смо тренирали. Оно што није било толико добро јесте што се након одласка Стојачића и Бранковића, повредио први стрелац и први скакач екипе Предраг Радовановић. На све то надовезале су се и неке болести, вирус је пореметио ритам, што се одразило и на резултате у другом делу.

  • Први део сезоне завршили сте као други најбољи напад лиге. Да ли ћете прилагодити филозофију игре предстојећем плеј–офу?

– Без помоћи поменута три играча, ми смо изгубили 40 поена и сада би требало да променимо приступ. Због тога што смо нападачки дефицитарни, не можемо више да играмо на велики број поена, већ ћемо своју шансу тражити у споријој игри.

  • КСВ прогласио је Херцеговац и Војводину за најбоље мушке клубове на територији Покрајине у 2021. години. Колико вам значи то признање?

– Импонује то што смо у врху одмах поред Војводине као најбољи колектив, али и поред реномираних клубова као што су Хемофарм, Дунав, Тамиш, Спартак, Пролетер. Све су то екипе које имају велику традицију и то што смо у њиховом друштву обавезује нас да наставимо даље у истом ритму. Ми смо место са малим бројем становника. После 25 година смо поново оформили клуб, из последње лиге смо дошли до друге лиге. Континуирано радимо, много нам значи и подршка нашег генералног спонзора Алинг Конел и председника клуба Стојана и Риста Дангубића – рекао је Кисић.

В. М. Петровић/Дневник

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар