ВИШЕ НОВИНАРА НЕГО ВОЛОНТЕРА: Почела акција чишћења љетног кина

  •  Акција чишћења зараслог и запуштеног љетњог кина на требињском Кастелу почела је данас. Иако је на друштвеној мрежи Фејсбук идеја младе глумице Марије Ђајић – да се позорница на отвореном у Старом граду уреди и поново оживи – добила велику подршку наших суграђана, на терену смо затекли тек неколико волонтера.

akcija
Марија каже да је проблем што је за многе и субота радни дан, али и да не сумња да ће током дана и сутра бити знатно већи одзив на акцију.
„Много њих је јутрос морало на посао, па су најавили долазак у послеподневним часовима и у недјељу. Ово је прва акција чишћења, а након тога планирам да покренем и друге иницијативе, да се овај простор среди, обнови, поново оживи. Али не желим ништа сама, зато позивам све младе људе који се баве било каквом врстом спорта или умјетности – да дођу, да се прикључе акцији чишћења и уз пут приложе све добре идеје које имају за овај простор“, каже Ђајићева.

akcija2

Акцији се придружио и Центар за одрживи развој и екологију Требиње.
„Имали смо ми и других акција и није први пут, на жалост, да се овако мали број одазове. Сви ми имамо обавезе и неке друге одговорности, али мало је времена потребно наћи да би се помогло свом граду и његовој љепоти”, каже Александар Вукановић, предсједник овог удружења.
Акцију уређења подржао је и Град Требиње па су радници АД „Комуналног“ предтходно тримерима покосили траву на зараслој позорници. Чишћење се наставља данас од 17 до 20 часова и сутра од 9 до 11 часова.

С.П. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. М. Reply

    Посљедњих неолико година сам кроз различите активности био укључен у одређене економске активности на подручју Херцеговине. Морам нагласити да сам се изразито разочарао и озбљиношћу великог броја људи са којма сам сарађивао (част изузецима), али и схватању потребе да се ради.
    Имам осјећај да је у људе неко усадио неку мисао да је рад = срамота. Фасциниран сам посебно љеношћу младих људи, који би радије да искамче 3 КМ за Дрину и 1 КМ за кавурину од пензије ђеда или бабе или од мајке и оца, него да раде за дневницу од 25 КМ.
    Невјероватно шта се дешава са тим људима. Зло! ..бо их сан о државном послу.

Оставите коментар