ЈЕДНИ СМО ДРУГИМА НА ДОБРО ДАТИ: Представљена књига Јелене Јоргачевић Кисић

Једни смо другима на добро дати – девет разговора о себи и свима нама, књига Јелене Јоргачевић Кисић, која је објављена прошлог мјесеца, синоћ је представљена у Београду. Њени издавачи, Фондација Конрад Аденауер Србија и Форум за религију, медије и културу сјећања, били су и организатори ове промоције, одржане у просторијама Bezistan Open Space, на Теразијама, којој је, уз бројну публику, присуствовао и изасланик Патријарха српског, његов викар и Епископ топлички Петар, затим представници Римокатоличке цркве, Исламске заједнице и представници Републике Србије.

Представљање ове књиге, које је симултано превођено на енглески језик, координисала је и најавила, научни сарадник и координатор пројекта Александра Поповић, а ријечима добродошлице отворио је директор поменуте Фондације за Србију и Црну Гору Јаков Девчић. Уз модерирање др Сергеја Беука, теолога, културолога и програмског уредника Дома омладине у Београду, о самој књизи али и свему што је пратило њен настанак, поред саме ауторке, говорили су и четворица од девет учесника у разговорима објављеним у књизи: Муфтија мостарски Салем еф. Дедовић, доскорашњи Надбискуп београдски и митрополит, монсињор Станислав Хочевар, Епископ новобрдски и викар Патријарха српског Иларион Лупуловић, и ђакон Епархије захумско-херцеговачке и приморске Бранислав Рајковић. Питањима публике завршен је званични дио ове веома добро организоване и успјешне презентације.

Ова књига, у којој се, поред овдје наведених учесник у њеном представљању, налазе разговори Јелене Јоргачевић Кисић и са: Епископом диселдорфским и њемачким, а претходно захумско-херцеговачким и приморским Григоријем Дурићем, Муфтијом београдским Исламске заједнице Србије Мустафом еф. Јусуфспахићем, оснивачем ИМИЦ-а Сарајево фра Марком Оршолићем, гвардијаном Фрањевачког самостана Светог Петра и Павла у Мостару фра Иком Скоком, и Надбискупом ријечким монсињором Матом Узинићем, некадашњим дубровачким бискупом, доступна је овдје у електронском облику.

Ђакон Бранислав Рајковић,
представник Епископије захумско-херцеговачке
и приморске за културу и медије

Извор: Епархија ЗХиП

 

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар