Радојичић напустио мјесто предсједника СНСД-а Бањалука

  • Игор Радојичић више није предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука. Иако нема званичне потврде за то, вијест о Радојичићевом одласку са мјеста челног човјека највеће градске организације те партије, јуче је прво објављена на блогу Слободана Васковића, а од данас је и дефинитивна.

radojicic

Извор: БН ТВ

Нови предсједник ће, по нашим сазнањима, бити Зоран Вујмиловић, такође из Градског одбора СНСД-а Бањалука.
Игор Радојичић више дефинитивно није на челу Градског одбора СНСД-а. Напустио га је, али није образложио због чега. На телефон се није јављао, тако да нисмо могли да чујемо да ли напушта и СНСД. У Градском одбору СНСД-а такође нису били вољни да саопште било какве детаље у вези са Радојичићевим одласком.
Према нашим информацијама, в.д. предсједника Градског одбора СНСД-а биће Зоран Вујмиловић, актуелни предсједник Извршног одбора Градског одбора, те начелник Службе за заједничке послове Градске управе Бањалука. Предсједник СНСД-а, Милорад Додик је на сједници Извршног и Главног одбора СНСД-а, 14.марта, на којој се Радојичић није појавио, рекао да из СНСД-а нико неће бити искључен, али да се може сам искључити.
Сам Игор Радојичић је посљедњи пут у јавности иступао прије тачно два мјесеца, управо на сједници Градског одбора, када је рекао да нема проблема у странци и да нема намјеру да формира своју странку.
Према нашим сазнањима, Радојичић ипак планира да покрене формирање сопствене странке, те да ће за то искористити љетњу паузу у засједању Народне скупштине РС, гдје је посланик СНСД-а.
Разлог Радојичичевог одласка, по свему до сада виђеном, лежи у његовом незадовољству стањем у СНСД, што је управо 14.марта и јавно објелоданио на Twitter-u, рекавши да „СНСД треба исправити грешке, понудити нове и реалне политике, а нарочито промијенити кадрове, јер ће без тога остати само фасада”.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар