О крсту Светог Владике Николаја

Аутор: Павел Тихоиров, превод Ранко Гојковић
Страна: 252
Област: Православље ▹ Св. Владика Николај | Православље ▹ Света Русија

o krstu

ИЗ ПРЕДГОВОРА

Тихомиров је, првенствено као верујући православни хришћанин, који је својом руском душом искрено заволео народ Српски, као посматрач са стране, у овој књизи покушао да испише Светосавско поимање српске историје, епохе светог Николаја Српског. По моме скромном мишљењу – више него успешно. Његово светосавско осмишљавање трагичних српских подела на четнике, партизане и љотићевце, (које су се из трагичног ратног периода, пренеле и у послератни период у српску емиграцију и које и данас трају) даје наду да се те поделе могу превазићи. У тренуцима када је наш народ пред провалијом, сличном оној у којој се нашао пред Други светски рат, превазилажење тих подела и повратак са содомског европског пута, на пут Светог Саве и Светог Николаја, представља услов биолошког опстанка Српског народа.

 

Садржај
Предговор српском издању, 3
О томе како је настајала књига „О крсту светог владике Николаја“, 7
Пролог – повест о 303 дуката, 11
Глава 1 – Геније, 13
Глава 2 – Светитељ, 39
Глава 3 – Политичар, 68
Глава 4 – Заробљеник, 110
Глава 5 – Изгнаник, 185
Епилог, 244

Линкови:
Текст Ранка Гојковића о Цару Николају и односу светог владике Николаја према Цару Мученику: „Молитва за Цара“, обајављен у Руској линији, марта 2011. 

Детаљни подаци о књизи
Наслов: О крсту Светог Владике Николаја
Издавач: Самостални издавач – Ранко Гојковић
Странa: 252
Писмo: ћирилица
Формат: 14.5×20.5 cm
Година издањa: 2010
ISBN: 978-86-913003-2-6

Цена: 400 динара

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар