ПРОТЕСТИ РАДНИКА ГАТАЧКОГ УГОСИТЕЉСТВА: Посла немамо, а објекти пропадају

  • Незадовољни радници гатачке фирме Угоститељство и туризам коме су припадали једини гатачки хотел “Метохија”, те мотели “Кошута”, “Клиње”, “Изгорка”, а сви су, иако су добро радили, затворени авуста 2014. године као имовина контроверзне браће Вученовић, протестовали су испред хотела “Метохија” због чињенице да се не предузима ништа да се поново покрене рад у овим објектима.

gacko

“Не желимо сједати мирно док гледамо како имовина нашег предузећа пропада већ двије године, колико има да нас је затворила Пореска управа РС уз обећање да ће се за 2 мјесеца поново наставити са радом. Тада нас је било упослено седамдесет људи, а данас нас има тридесетак који нисмо успјели да се на било какав начин снађемо и нађемо запослење”, каже предсједник Синдикалане организације Олга Ружић.

Појашњава да је од око 40 оних који су напустили фирму више од половине њих само отишло на Биро за запошљавање, јер тамо имају барем осигурање и неке друге принадлежности.

Она додаје да од судова добијају обавјештења да предмет није означен као хитан, али стичу утисак да не интерусују ни државу ни општину.

Њен колега Милун Беатовић њихов полжај сматра трагичним јер су, како каже, “мафијаши показали своје лице”, јер су 31. новембра 2014. сви радници добили отказ од некога пословодства, али се ништа није промијенило ни након што су поднијели тужбу.

Након протеста радника огласио се Јован Ковачевић, предсједник Скупштине Општине Гацко који тврди да се локална заједница безразложно прозива.

Он каже да начелник општине Гацко покушао разговарати са представницима Пореске управе у Требињу како би се изнашло ријешење и објекти отворили, упућен је и допис Пореској управи о пропадању објеката, али се до данас ништа није десило.

“Свакако да није надлежна Скупштина општине да се бави том проблематиком, јер је и сам процес приватизације тако рађен да локалне заједнице нису имале удјела у том процесу”, каже он.

Додаје да су се овим требали бавити државни органи и спријечити санкционисањима незаконите радње ако их је било…

 

Извор: Сарансак / Н.Н.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар