Представљено идејно рјешење: Како ће изгледати будући КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР у Требињу (ФОТО)

  • Требињским медицинским радницима данас је у Културном центру презентовано идејно рјешење будућег универзитетско-клиничког центра Требиње, за који ће Влада Републике Српске обезбиједити 30 милиона КМ.

Изградња модерне здравствене установе требало би да почне током наредне године, а по оквирном плану завршетак је планиран 2022. године.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић напоменуо да је да наш град посљедњих година има озбиљне проблеме са болничким капацитетима.

„Прије 65 година је изграђена болница у Требињу чија се зграда у доброј мјери ‘потрошила’. Знамо, такође, да имамо квалитетан кадар који је широм свијета присутан и признат. Зато сматрамо да би нам нови објекат итекако значио, не само Требињу него и цијелој регији“, истакао је Ћурић.

Нова здравствена установа пружаће здравствене услуге вишег нивоа, нудиће и услуге на комерцијалној основи, а план је да локација објекта буде у рејону будуће западне обилазнице, у непосредној близини путног правца Требиње – Дубровник.

„Планирали смо да објекат има и један комерцијални дио јер сматрамо да би велики број туриста који долазе у Требиње користио услуге наше болнице. Знамо да имамо одређену опрему али и да је важно да будемо опремљени и новом која недостаје – јер једино тако можемо бити конкурентни. Управо данашњи састанак ће нам доста значити – да поразговарамо са људима од струке, што ћемо и убудуће чинити, како би направили квалитетно пројектно рјешење и програм услуга ове здравстене установе“, казао је Ћурић.

Ћурић је истакао да ће Влада Српске издвојити обећани новац у буџету за наредну годину, што ће према релевантним процјенама бити довољан износ за завршетак пројекта, док је обавеза Града Требиња израда пројектне документације, која ће бити финансирана издвајањима у двије буџетске године.

В.д. начелника Одјељења за просторно уређење Града Требиња Ведран Фуртула рекао је да је универзитетско-клинички центар Требиње велики и веома значајан пројекат за Херцеговину.

„Према идејном рјешењу имаће преко 20.000 м2 корисног простора и три одјељења – основни садржај, са услугама које већ има постојећа болница, затим комерцијални садржај и универзитетски дио, као истурено одјељење Медицинског факултета у Фочи“, напоменуо је Фуртула.

Извор: РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар