Пожари под контролом, гасиоци дежурају из страха од поновног активирања

  • Пожари на подручју Требињских брда и Требињске шуме стављени су под контролу, али је дио људства које је претходних пет дана било ангажовано на гашњу и даље из превентивних разлога распоређен на угроженом подручју.

pozari1
Шеф Одсјека Цивилне заштите града Требиње Ненад Шаренац за Радио Требиње каже да су пожаришта под надзором педесетак гасилаца – требињских ватрогасаца, припадника Цивилне заштите, Оружаних снага БиХ и Центра за газдовањем кршом, јер постоји бојазан да висока температура и вјетар поново активирају пожар.
Он је рекао да је након јутрошњег извиђања хеликоптером пожаром захваћеног терена констатовано да за сада нема потребе за ватрогасним дејством из ваздуха.
Претходних дана стотињак гасилаца са подручја Требиња гасило је данононоћно пожар који је захватио подручје Требињских брда и Требињске шуме, а због великих размјера ватрене стихије у помоћ су им притекли и ватрогасци из Херцег Новог, Љубиња, Гацка, Билећа и Бијељине.

Два дана по пожариштима је дејствовао и хеликоптер Оружаних снага БиХ.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар