ПРЕДСТАВЉЕНА ПРВА ЗВАНИЧНА МОНОГРАФИЈА ТРЕБИЊА: Можда се и раније писало, али незванично!

  • Ако је неко раније и написао монографију о Требињу, то је сигурно радио незванично – закључак је просјечног посјетиоца након јучерашње промоције публикације која је представљена као Прва Званична монографије Града Требиња.

Извор фотографије: trebinje.rs.ba

На платоу испред Музеја Херцеговине одржана је промоција публикације о Требињу. По ријечима промотера ријеч је о дјелу које је луксзузно, у златотиску, штампано у тиражу од 300 примјерака, а толики је и број фотографија који се у њој налазе.

Уредник издања Божо Морић се захвалио редакцији коју је чинило 30 људи, а као најзаслужнијег што је ова публикација угледала свјетло дана истакао је градоначелника Мирка Ћурића .

Осим што је подржао овај пројекат градоначелник Ћурић је и написао ауторски текст и објаснио да се ова публикација не може наћи у комерцијалној употреби већ се поклања пријатељима Града Требиња који не крију одушевљење овим дјелом.

Свештеник Дражен Тупањанин је истакао да му је драго што је овој публикацији приложио текст на тему вишевјековног суживота Епархије захумско-херцеговачке и Требиња.

Током програма говорио је и доц. др Владимир Парежанин, а поред његовог ауторског текста у овој публикацији је објављен и текст блаженопочившег владике Атанасија и редитеља Феђе Исовића.

Током програма наступио је Ранко Слијепчевић са нумером „Требињска“ и професори Музичке школе Маја Петијевић и Стефан Шкорић.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Слободна Херцеговина » ОДЈЕЦИ КОМЕМОРАЦИЈЕ У АРАНЂЕЛОВУ: Промоција “ђавољих шегрта” и бошњачких унитариста

Оставите коментар