Заједничка сједница влада РС и Србије сутра у Требињу

  • Заједничка сједница влада Републике Српске и Србије биће одржана сутра у Требињу, а планирано је потписивање меморандума и споразума између двије владе, потврђено је из Владе Србије.

Премијери Републике Српске Жељка Цвијановић и Србије Ана Брнабић, као и министри, разговараће о заједничким, започетим и будућим пројектима, регионалној сарадњи и ситуацији у региону, као и о унапређењу свеукупних билатералних односа Србије и Српске.

На сједници ће бити разматрана сарадња двије владе у области енергетике, пољопривреде, прехрамбене индустрије, руралног развоја, ветеринарства, шумарства и водопривреде, саопштено је из Владе Србије.

Биће ријечи и о интензивирању сарадње у области намјенске индустрије, о области информационо-комуникационих технологија, као и сарадњи у области правосуђа.

На сједници ће бити разговарано о размјени информација и искуства у области институционалног организовања и финансирања заштите животне средине, као и о наставку заједничких активности у реализацији пројеката у области туризма.

Планиран је и одвојени сусрет премијера Жељке Цвијановић и Ане Брнабић, додаје се у саопштењу.

Након сједнице биће отворен и вртић „Србија“ у насељу Горица, који је изграђен донаторским средствима Владе Србије, а на иницијативу предсједника ове државе Александра Вучића.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар