АПРИЛ У НЕВЕСИЊУ: Снијег изненадио возаче (ВИДЕО)

  • Невесиње је јутрос освануло у правом зимском амбијенту. Нападало је 5-6 центиметара снијега и уз појачан вјетар и температуру око нуле вријеме више подсјећа на јануар него на крај априла. Предузеће „Невесиње-путеви“ упутило је на терен четири машине за чишћење снијега. И возачи су у чуду, пошто их је већина одложила зимску опрему.

sneg
Иако нас априлски налети зиме увијек изненаде, прегледом метеоролошких забиљешки из блиске прошлости можемо се увјерити да су априлска хладноћа и снијег у Невесињу сасвим уобичајена појава.Сјетимо се само 5. априла прошле године када је наш град захватила права снијежна вијавица.И 2014. године средином априла је пао озбиљан снијег.
Прије три године почетак априла кренуо је са мразом. Најхладније је било 10. априла када се жива у термометру спустила до трећег подеока испод нуле. У метеоролошке биљежнице уписан је и 14. април 2011. године када је пало 12 цм снијега.
snijeg april 21
У архиви старих дневних листова постоји податак да је 20. априла 1938. године у Невесињу пао снијег преко пола метра. Тај дан оснијежило је у Мостару, Дубровнику и Подгорици.
Према прогнозама метеоролога данас се у другом дијелу дана очекује престанак падавина. Ујутро ће бити хладно са мразом, а током дана жива у термометру неће прелазити шести подељак.

Изрека народног метеоролога „Априлска клима непоуздана свима“ у Невесињу добија пуну потврду.

Видео прилог погледајте овдје

Радио Невесење

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар