ПОКЛОН ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Уручене књиге библиотекама у Сечњу и Крајишнику

  • Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, данас је, у оквиру већ традиционалне акције, библиотекама у општини Сечањ и селу Крајишник уручио око 400 књига аутора из Републике Српске и са општинским руководством разговарао о моделима наставка успјешне сарадње.

Предсједник општине Сечањ Предраг Рађеновић рекао је да је изузетно вриједан гест то што је селу Крајишник донирано 350 књига аутора из Републике Српске, а Сечњу комплет књига Пере Слијепчевића, што ће, како је рекао, још више ојачати међусобне везе и значити много мјештанима, који су углавном поријеклом из Крајине и Херцеговине.

Рађеновић је истакао да сарадња са Представништвом Републике Српске у Србији постоји дуго и да нико не може да је прекине, већ напротив само да ојача.

„Посебно задовољство је било данас угостити драге пријатеље. Видјећемо се ускоро и у Крајишнику и у Сечњу за Митровдан, а богами послије мало и до Дрвара, до Требиња, до Билеће и за `Дане Српске` у Београду“, рекао је Рађеновић.

Шеф Представништва Републике Српске Млађен Цицовић изјавио је да је Сечањ четврта општина у Србији којој је Представништво од почетка године донирало књиге у оквиру своје традиционалне акције, те нагласио да се у општини Сечањ сваке године реализује неки дио програма манифестација „Дани Српске у Србији“.

„Данас смо договорили да и у Крајишнику и у Сечњу међусобну сарадњу дигнемо на још виши ниво, да наша културно-умјетничка друштва, пјесници и умјетници гостују овдје и да тако дамо допринос јачању сарадње Сечња и Крајишника са крајем из ког су дошли, јер је наша улога да подстичемо и јачамо нашу међусобну сарадњу”, рекао је Цицовић.

Он је посебно захвалио руководству Сечња на доброј и континуираној сарадњи, уз увјерење да ће такав однос бити остварен и у наредном периоду као и да ће бити проширен и на сарадњу са селом Крајишник.

Уручењу књига у Сечњу и Крајишнику и у разговорима у општини Сечањ, са Цицовићем је, као и у претходним донацијала и разговорима ове године, био и Борислав Максимовић, сарадник за културу у Представништву Републике Српске у Србији.

Представништво Републике Српске у Београду 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар