Пјевач „Српске тромеђе“ Рајко Лалић ухапшен у Хрватској

  •  Музичар којег је полиција ухапсила у Книну због повреде угледа Републике Хрватске је Рајко Лалић, припадник музичке групе „Српска тромеђа“, јављају хрватски медији.

Ријеч је о саставу који пјева крајишке пјесме, а база им је Стрмица код Книна.

Састав, којем је вокал ухапшени Лалић, дјелује од 1995. године и до сада је објавио 20 албума. Један од албума из 1995. године је и „Родни Книну стари српски граде, шта у теби сад усташе раде“.

„Српска тромеђа“ наступа често на локалним манифестацијама у Хрватској попут фолклорне манифестације „Сијело Тромеђе“ у Стрмици код Книна.

Хрватска полиција претходно је извијестила да је у Полицијској станици Книн завршено је криминалистичко истраживање над осумњиченим (63) за повреду угледа Хрватске.

Како су навели из полиције, проведеним криминалистичким истраживањем утврђено је како је осумњичени, као припадник музичке групе, изводио пјесме које су настале током 1995. године чији су текстови Републику Хрватску извргнули руглу, презиру и јавном омаловажавању.

„Такође, приликом наступања и извођења пјесама је носио одређен знакова и одјевне предмете који приказују припадност непостојећој територијалној творевини, а што је јавно објављено на друштвеним мрежама чиме је починио и прекршај из чл. 5. Закона о прекршајима против јавног реда и мира“, саопштено је из шибенске полиције.

ШибеникИН сазнаје како је полиција имала сазнања о тим снимљеним догађајима који се нису догодили у Книну, али кад је осумњичени дошао на подручје Книна, приведен је.

Осумњичени је предан притворском надзорнику Полицијске управе шибенско-книнске док је кривична пријава достављена Општинском државном тужилаштву у Шибенику док ће против њега бити поднесен и Оптужни приједлог.

АГ

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар