Петропавлов манастир прославио крсну славу

  • Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије данас је,у манастиру Светих апостола Петра и Павла, у Петровом Пољу, уз саслужење свештенства, монаштва епархије и сестринства манастира, служио свету архијерејску литургију поводом крсне славе манастира- Петровдана.

Духовни пастир Херцеговине је истакао да слушајући и читајући списе светих апостола увијек у њима налазимо радост и људе који свједоче живога Христа.

„Налазимо овај вјетар који нас увијек надахњује, освјежава, који нас извлачи из учмалости наше свакодневнице и даје нам перспективу новога живота“, навео је епископ Димитрије.

Говорећи о животу апостола, епископ Димитрије је навео да су они били људи као и сви ми данас.

„Били су припадници народа, а имали су чисто и дубоко срце које је провидио Господ.Нису били безгрешни. Али оно што је Господ тад и тиме хтио да нам покаже, изабравши баш њих двојицу да буду првоврховни апостоли, је то да увидимо да и за нас има наде, да и за нас има спасења, за нас има Христа који је увијек исти“, истакао је епископ Димитрије.

Он је додао да су људи призвани да као најмање слуге увијек служе овом свијету, али и да се труде да га увијек преображавају на боље.

„Наш јеванђељски, хришћански живот зависи од одговорности за овај свијет. Не треба да мислимо да ће нака идеологија да спаси свијет, већ ће наша жртва, свједочење, тежња ка правди, честитости и поштењу мало по мало ово мјесто преображавати и чинити га бољим за нашу дјецу“, нагласио је владика Димитрије.

Литурија, којој је присуствовао и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, одржана је манастирској порти, уз поштовање мјера предострожности заштите од вируса корона.

 С.П./Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар