ПЕРФОРМАНС У ТРЕБИЊУ: Зна ли Славко химну и да ли ће Лука положити рачуне?

  • Група Младих социјалдемократа Градског одбора СНСД-а Требиње уручила је данас на пријемницу Градске управе у Требињу ЦД са химном Републике Српске и текст химне, намијењен, како су рекли, градоначелнику Требиња Славку Вучуревићу и одборницима скупштинске већине, „који у протекле двије године на више јавних скупова нису устали на интонирање химне РС“.

performans„Посљедњи у низу таквих примјера је у петак, када је било вече фоклора“, рекла је новинарима Весна Ђурић, потпредсједник Младих социјалдемократа Требиње, додајући да сматра да је разлог таквог понашања „незнање или што њихови ментори изван Републике Српске то нису одобрили“.
„На начелнику је сада да реагује или да научи /химну/ ако је из незнања“, рекла она.

Вучуревић: Пропјеваће неки врло брзо

Градоначелник Вучуревић, кога су новинари непосредно послије уручења ЦД-а затекли на улазу у зграду Градске управе, поручио је да би СНСД-у „било боље да се позабаве оним што су радили“, додајући да о химни не могу причати они чија је химна „пљачка и криминал“.
performans2„Нека кажу како су продали земљу Агрокопа по 2,80 КМ по квадрату, како су уништили Бобар банку и Балкан инвесмент банку, како су задужили овај народ и оцрнили га до дна. Је ли та пљачка – химна Републике Српске“, запитао је Вучуревић, додајући да је увјерен да иза овог „перформанса“ стоји предсједник ГО СНСД-а Требиње Лука Петровић.
Биће сви процесуирани. Од тог Луке Петровића, којем сам то обећао. Криминал из Требиња мора да изађе. Прошао је закон о кривичној одговорности и без гласова СНСД-а. Пјеваће они химну коју треба да пјевају, и то врло брзо“, поручио је Вучуревић.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар