Повољни кредити за набавку стеоних јуница

  •  У организацији Општинског одјељења за привреду и друштвене дјелатности и Удружења пољопривредних произвођача данас су невесињским произвођачима млијека представљене кредитне линије за пољопривреду у оквиру Пројекта унапређења животних услова на селу који се реализује захваљујући кредитним средствима ИФАД-а.

Пројекат проводи Јединица за координацију пољопривредних пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС. Како је образложено, основна намјена кредитних средстава је набавка стеоних јуница из Аустрије, пасмине тиролско сиво говече и сименталац.
Предсједник Удружења пољопривредних произвођача Драган Дрвенџија објаснио је услове кредитирања и друге појединости. Према његовим ријечима корисници кредита су мали пољопривредни произвођачи који се баве производњом и продајом млијека. Износ кредита за набавку музних грла је до 27.000 КМ, уз грејс период до једне године и камату од 4,67%.
Начелник општине Момчило Шиљеговић је препоручио невесињским сточарима да се укључе у пројекат ИФАД-а, наглашавајући да је кредитна линија повољна. Он је оцијенио да је за пољопривреднике значајно што се кредит не враћа у новцу него у производу и што нису потребни жиранти него гаранција откупљивача млијека.
Заинтересовани произвођачи млијека до краја августа требало би да попуне анкете које су доступне у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Невесиње и Удружењу пољопривредних произвођача.

Извор: Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар