Омладинска организација „Језерине“успјела у намјери-свечано отворено вишенамјенско игралиште

Уз пригодан културно- умјетнички програм и уз присуство великог броја спонзора и становника Билеће синоћ је у насељу Језерине свечано отворено вишенамјенско спортско игралиште. Чланови Омладинске организације Језерине приредили су свечаност отварања спортског игралишта да би се, на њима својствен начин захвалили свим пријатељима и спонзорима који су их подржали у реализацији овог великог пројекта.


Пројекат изградње вишенамјенског спортског игралишта прихваћен је и реализован као идеја младих људи у склопу пројекта „Подршка младима у локалним заједницама“. Овај пројекат Међународна организација за миграције спроводи у 15 општина у Босни и Херцеговини. Пројекат финансира мисија USAID у БиХ, Влада Велике Британије и Италијанска амбасада у БиХ.Свечаном отварању присусутвовали су и Мирза Омерхоџић и Кристина Шешлија представници Међународне организације за миграције. У току реализације овог пројекта велику помоћ и финансијску подршку младима из Језерина пружила је и општина Билећа. Посебну захвалност, како кажу дугују Раденку Попари начелнику Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове.

У свом обраћању предсједник Омладинске организације Језерине Владимир Милиодраговић истакао је велики значај заједничког рада и залагања да би Језерине испуниле свој сан и добиле овакво игралиште. Милидраговић је нагласио да је иза њих осам мјесеци успона и падова, одрицања, рада али и много лијепих тренутака. „Кроз све то смо прошли заједно као браћа, са једним циљем да генерацијама које стасавају приуштимо све оно што ми нисмо имали“, истакао је Милидраговић и поручио да су успјели али да настављају свој рад.
Вишенамјенско спортско игралиште симболично је отворено паљењем рефлектора и бацањем три лопте од стране предстваника општине, ОО“ Језерине“ и „Међународне организације за миграције. Први баскет меч одиграли су ученици ОШ „Петар II Петровић Његош и ОШ „ Свети Сава“ из Билеће. У културно умјетничком дјелу програма наступили су чланови КУД“Зора Херцеговине“ и најмлађи становници Језерина. Бојан Милидраговић присутне је поздравио „Здравицом Српском народу.“


На путуреализације овог пројекта настајале су и нове идеје па ће овај велелепан објекат поред спортског игралишта ускоро употпунити љетњиковац и игралиште за најмлађе, као и теретана на отвореном.
Насеље „Језерине“ удаљено је око 2,5 километра од центра града, и у њему је смјештено око 80 домаћинстава. Оно што је посебна карактеристика овог насеља, и податак за понос је бројност дјечије популације. У Језеринама живи око 110 малољетника од чега је већина основаца и дјеце предшколског узраста по чему је ово насеље позитиван примјер не само за Билећу него и цијелу Херцеговину и Републику Српску. У Језеринама живи око 50 младих људи узраста између 18 и 35 година и већина њих је укључена у рад Омладинске организације „Језерине“.

Извор :Радио Билећа

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар