ОДРЖАНО 2. ХЕРЦЕГОВАЧКО СИЈЕЛО У СЕЧЊУ

  • У препуној сали Дома културе у Сечњу, 11. јануара 2020. године одржано Друго херцеговачко сијело у организацији певачке групе “Ерцеговина” које је и овог пута одушевило публику.


„Обичаји херцеговачке свадбе“ ауторке Јелене Милићевић у извођењу пјевачке изворне групе „Ерцеговина“ Сечањ и Удружења гуслара „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће је несумњиво испунила циљ очувања и неговања обичаја, обреда и традиције.

-„Певачка група „Ерцеговина“ окупља око 20-ак чланова, свих узраста. Основана је са циљем да се очувају херцеговачки обичаји и песма. Уз помоћ спонзора, набавили смо троје гусала, па ћемо у наредном периоду акценат ставити на обучавање младих гуслању. У свом раду, припреми овог, као и претходних сценских приказа херцеговачких обичаја, певачка група има велику помоћ и подршку Јелене Милићевић, као аутора.

Морам напоменути да су за ову приредбу написана два сценарија, чланови Удружења „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће и наша певачка група „Ерцеговина“ вежбали су одвојено, одржане су само две заједничке пробе и све је на крају заиста било одлично.“ изјавила је Мирјана Дангубић.

После одржане приредбе други део сијела настављен у хотелу “Црвени цвет” уз богат мени домаћих традиционалних херцеговачких јела и пића.

За добро расположење побринуо се Богољуб Боле Бошковић са својим бендом из Гајдобре.

ФОТОГРАФИЈЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЈЕ

Извор: Јаша Томић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Одржано 2. Херцеговачко сијело у Сечњу

Оставите коментар